Intel Pentium 4

Annonse


Pentium 4 kommer i oktober

Intel Pentium 4

Pentium 4, eller Williamette som den blir kalt, vil forhåpentligvis bli et løft for Intel, etter at selskapet på fredag førte til børshysteri da de varslet om lavere omsetning enn forventet i tredje kvartal. Ifølge CNet News, har kilder røpet at den nye prosessoren skal gå ut i salg fra 30. Oktober.

Mens de foregående prosessorene i Pentium-serien er basert på den opprinnelig Pentium Pro fra 1996, vil Pentium 4 bygge på en helt ny arkitektur. Blant annet skal såkalt “Net Burst”-teknologi sørge for raskere og bedre håndtering av komprimert video og kryptering av data.

Williamette vil være Intels nøkkelprodukt de kommende par årene, og vil i første omgang være tilgjengelig i hastighetene 1.4 GHz og 1.5GHz. Intel sier de har et fremtidsperspektiv på Intel 4 som går utover 2002, ifølge CNet.

Men den nye hovedprosessoren stiller ikke akkurat i fjærvekt-klassen; Williamette vil fysisk bli over dobbelt så stor som Pentium III, og vil nok derfor sannsynligvis også koste en god del mer å produsere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse