Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Wap og html i september!

Vi har ventet lenge, men nå er det like før den er her. Benefons nye telefon heter Benefon Q, og er ventet til Norge om ca to uker! Og den skal kunne lese både wap- og websider.

Benefon er en finsk mobiltelefonprodusent som lever sitt liv i skyggen av Nokia. Men det er i størrelse, og ikke i tekniske ferdigheter.

Benefon har spesialisert seg på telefoner som også er i stand til å finne ut hvor på kloden de befinner seg. Det gir mange spennende muligheter.

Benefon Q benytter et system som heter Smart Location Server for å orientere seg på kartet. Senere i høst er det ventet en telefon som bruker GPS-systemet, og i tillegg kan tegne opp aktuelle kart.

HTML-leser

Men først står altså Benefon Q for døren. I tillegg til lokaliseringsfunksjonen er telefonen utstyrt med en HTML-leser. Det betyr at du kan surfe rundt på Internett uten å være avhengig av at sidene er tilrettelagt for WAP.

Telefonen støtter hastigheter på opp til 14,4 Kbit/s, og blir i teorien 50 prosent raskere enn dagens mobiltelefoner (9,8 Kbit/s). Skjermen er imidlertid ikke større enn at nytteverdien av HTML-leseren er diskutabel.

Nettleseren i Benefon Q er en Microsoft Mobile Explorer som støtter TCP/IP, HTML/HTTP og WML (wap). Dessuten har telefonen en epostleser som støtter POP3, SMTP og IMAP.

På norsk betyr det at du nå kan lese e-posten fra dine eksisterende e-postkonti direkte.