Annonse


Wap og html i september!

Benefon er en finsk mobiltelefonprodusent som lever sitt liv i skyggen av Nokia. Men det er i størrelse, og ikke i tekniske ferdigheter.

Benefon har spesialisert seg på telefoner som også er i stand til å finne ut hvor på kloden de befinner seg. Det gir mange spennende muligheter.

Benefon Q benytter et system som heter Smart Location Server for å orientere seg på kartet. Senere i høst er det ventet en telefon som bruker GPS-systemet, og i tillegg kan tegne opp aktuelle kart.

HTML-leser

Men først står altså Benefon Q for døren. I tillegg til lokaliseringsfunksjonen er telefonen utstyrt med en HTML-leser. Det betyr at du kan surfe rundt på Internett uten å være avhengig av at sidene er tilrettelagt for WAP.

Annonse


Telefonen støtter hastigheter på opp til 14,4 Kbit/s, og blir i teorien 50 prosent raskere enn dagens mobiltelefoner (9,8 Kbit/s). Skjermen er imidlertid ikke større enn at nytteverdien av HTML-leseren er diskutabel.

Nettleseren i Benefon Q er en Microsoft Mobile Explorer som støtter TCP/IP, HTML/HTTP og WML (wap). Dessuten har telefonen en epostleser som støtter POP3, SMTP og IMAP.

På norsk betyr det at du nå kan lese e-posten fra dine eksisterende e-postkonti direkte.