Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Telia ko

Telia skal slankes

Nesten halve Telia skal selges ut, eller avvikles, melder den svenske avisen Dagens Nyheter.

Telia ko
Mellom 20 og 25 selskap i dagens Telia vil få nye eiere, hevder den svenske avisen. Ti av dagens 35 selskap er det fastslått at skal bli med i den nye organisasjonen. Telia er nå i ferd med å vurdere hvilke avdelinger som skal slankes.

Da Telia ble notert på børsen var signalene fra ledelsen at selskapet i fremtiden skal fokusere på telekommunikasjon. Kjernevirksomheten er blitt samlet i forretningsområdene Mobil, Privat, Foretak og »Carrier&Nät». Alle andre virksomheter er samlet i forretningsområdet Enterprise.

– Telia er ikke villig til annen enn rent unntaksvis å investere i selskap som ligger utenfor kjernevirksomheten. Da gjelder det å skaffe andre partnere, som vil eie og utvikle de her selskapene, sier adm. direktør Anders Bruse i Telia Enterprises til Dagens Nyheter.

Omorganiseringen kan få store konsekvenser for det svenske arbeidsmarkedet. Ved årsskiftet hadde Telia vel 30.500 ansatte. 16.500 av disse var ansatt i Enterprise, som i all hovedsak har sin virksomhet i Sverige. 13.500 av disse kan miste Telia som arbeidsgiver.