Annonse


Telenor handler i Russland

Telenor Mobil Communications opplyser at de har kjøpt 2.400.532 nye aksjer i det russiske mobilselskapet for 51,9 millioner dollar. Ved en eventuell full konvertering av obligasjonene vil eierandelen være 30,42 prosent, melder Telenor.

I alt hentet VimpelCom inn 225,4 millioner dollar i ny aksjekapital og i konvertible aksjer. European Bank for Reconstruction and Development investerer 30,6 millioner dollar i VimpelCom, som en del av den totale transaksjonen. VimpelCom er det første russiske selskapet som er notert på New York-børsen.

Satser på trådløse Internett

Det russiske mobilselskapet planlegger å bruke kapitalen til å videreføre strategien med raske vekst i kundemasse, samt utbygging av GSM-nett og infrastruktur i Moskva og øvrige områder der man har lisens. I tillegg er planen å utvikle sine trådløse internettløsninger og innholdstjenester. De vil også tilrettelegge for at ansatte kan kjøpe aksjer.

Annonse


I dag er VimpelCom den ledende mobiloperatøren i det noe usikre russiske markedet, og opererer under merkenavnet BeeLine. Deres lisensportefølje omfatter 70 prosent av Russlands befolkning, og primærmarkedet er Moskva og tilhørende regioner.

I tillegg til aksjeposten i VimpelCom, har Telenor også eierandeler i russiske Comincom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse