Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nett-spekulanter trekker opp

Det er gjort én million aksjehandler i Oslo Børs’ nye handelssystem. Jubileumshandelen skjedde klokken 15:26 i dag, mandag. Og aksjehandel via Internett trekker opp Oslo Børs.

Aktiviteten øker jevnt og trutt mens rekordene faller, melder Oslo børs.

Siden det nye handelssystemet ble tatt i bruk 5. februar er det i snitt gjennomført 4.971 aksjehandler per dag. Daglig har aksjer verd vel 1.7 milliarder byttet eiere. For de første 15 børsdagene i november er de tilsvarende tallene 6.457 handler og 2,2 milliarder kroner. Dagsrekorden fra 18. november lyder på 9.172 handler.

Internetthandel
Internetthandel er en av årsakene til den kraftige veksten, i følge pressemeldingen fra Oslo Børs.

”Det nye handelssystemet gjør at meglerne lett kan lage systemer som åpner den elektroniske ordreboken for investorer. Dette gjør at aksjemarkedet er blitt lettere tilgjengelig for mange flere, samtidig som kostnadene ved å være aktiv har falt kraftig”, heter det videre i meldingen.

Suksess
Både målt i antall handler og kroner er det for lengst satt ny årsrekord. Forutsatt at det aktivitetsnivået vi har sett så langt i år holder seg ut 1999, kan omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis passere 420 milliarder kroner i år. Det er 80 milliarder kroner mer enn rekordåret 1997.

Det nye handelssystemet er en ubetinget suksess. Systemet har en oppetid som andre børser misunner oss – 99,98 prosent – samt funksjonalitet og handelsmetodikk som tilfredsstiller selv den mest krevende investors krav.

Likviditet
Oslo Børs skal være en mest mulig likvid markedsplass. Vi ser at den elektroniske ordreboken svært effektivt samler likviditet, og gir en rettferdig handel med lavere forskjell mellom kjøper- og selgerkurser. Mer enn 9 av 10 handler blir automatisk sluttet i den elektroniske ordreboken.

Handel nr. 1 million ble formidlet av Garde, mens Christiania Markets stod bak selgeren av posten på 10.000 aksjer i Techmar Technologies.