Telia logo

Annonse


Telia trådløse i Trondheim

Telia logo

Telia har inngått en avtale med ADCom om utbygging og distribusjon av trådløst Internett i trøndernes hovedstad. Snart kan bedrifter kobles til Internett gjennom trådløs direkte aksess med radiobølger.

Tjenesten Internet Airborne lanseres 1. november, og trådløsnodene blir de to største i Norge, melder Telia.

Konkurrerer
Internet Airborne er trådløs internettaksess som har sin styrke i rask installasjon, kostnadsbesparelse (kunden slipper linjeleie til Telenor), mulighet til raskt bytte av båndbredde og meget rask forbindelse til Internett.

Annonse


Løsningen overvåkes av et omfattende system som umiddelbart varsler ved feil eller uregelmessigheter. All feilretting utføres av Telia Norge selv, uten andre forsinkende ledd.

Internet Airborne har allerede før sin offisielle lansering blitt møtt med stor interesse i markedet og har til nå en imponerende portefølje med flere titalls kunder.

En ukes ”take off”
Produktsjef Kjell Arne Øien er svært nysgjerrig på reaksjonen fra markedet når tjenesten nå vil gjøres tilgjengelig i Trondheim:

– Vi kan nå teknisk sett tilby flere hundre forskjellige tjenester som styrer kommunikasjonen til og fra kunden. Alle disse tjenestene har betydning for informasjonsflyten i bedriften. Med Internett Airborne er kunden på Internett hele tiden, og vi regner med å bruke kun en uke på å få en ny kunde på lufta. Samtidig kan hastesaker ekspederes vesentlig hurtigere!

Bedre enn telefonnettet?
Telefonnettet i Norge har egentlig aldri vært laget for å distribuere data, og derfor har det store begrensninger.

– Internettaksess er i dag en tilpasning av Telenors gamle teleløsninger, hvor du er avhengig av de gamle telestandardene for dataoverføring på 64 Kbit/s, 128 Kbit/s og oppover til 2Mbit pr. sekund, sier Øien.

– Dette er en løsning hvor du må akseptere leveringstid på opptil seks uker for så vel oppkobling som endringer i datahastigheten – og det er en kostbar løsning. Nå er det imidlertid slutt på denne situasjonen når Telia nå kan levere trådløs Internettilgang som ikke er basert på leverandørenes standarder, men på kundens behov, understreker han.

Billigere
Adm. direktør Kristian Digre i ADCom hevder trådløstilbudet er 30-40 prosent rimeligere enn tilsvarende tilbud.

– I løpet av ett par år kan vi også forvente at mange privatpersoner vil ha Internet Airborne, avslutter Kjell Arne Øien, produktsjef i Telia Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse