iBook

Annonse


Fargerik høst for Apple

iBook

Apple lanserer sin G4-serie for det profesjonelle markedet og fargesprakende bærbare maskiner for alle andre.

Billig i forhold til PC
Ifølge en del forhåndsrykter ville prisen på iBook komme mot 1.000 dollar i USA. Prisen ble en god del høyere. Norske forhandlere presser prisen ned mot 16.000 kroner.

– Men det er en pris som markedet ikke har noen problemer med å fordøye, sier Odden, og hevder at maskinene er billige i forhold til hva tilsvarende ytelse koster i PC-verdenen.

Annonse


– Apple Norge kan med den interessen som allerede har meldt seg fra skoler og andre få problemer med å levere i høst, hevder han.

Opprørsk farge
Odden har ikke oversikten over hvilke farger som blir mest populære, men tror det norske markedet er mer konservativt enn ellers sammenlignbare marked i USA og i Europa.

Men han tror jentene vil velge iBook i Mandarin, som er Apples egen betegnelse på de oransje maskinene.

– Lett opprørsk farge, mener Odden.

Viktig med design
Apple venter iBook i oktober. De første leveransene av den enkleste G4 kommer trolig til uka. De mer avanserte kommer i oktober.

Apple har gjort det enkelt. Produktene er delt i to rekker: For proffer, og for amatører – det såkalte konsumentmarkedet. Og så deler man i bærbart og stasjonært utstyr. iBook er det bærbare svaret på iMac.

– Ellers er det morsomt å se hvor mange merker som kopierer designen, og det ikke bare i dataverdene. Sist fikk jeg demonstrert italienske lamper i iMac-farger.

– Det bekrefter jo det vi har hevdet om at design og egenart ved produktet betyr mye for den enkelte kjøpers valg, sier Odden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse