Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BT tester WebTV

OSLO: Onsdag opplyste Microsofts WebTV Networks at de hadde valgt British Telecom til å teste ut nettTV-boksen WebTV i England. Testene begynner senere i mars.

England har en lavere andel ”nett-alfabeter” enn resten av Vesten, og amerikanske nettselskaper er ivrige på å ekspandere nettopp der. Språket byr heller ikke på problemer! BT og Microsoft møter bare konkurranse fra NetChannel. De åpnet sin tjeneste i oktober i fjor og lager også en NettTV-boks.

Norske NettTV-bokser
I Norge begynte PCTVnet å tilby sine norskutviklede NettTV-bokser før jul. Telenor Nextel skal distribuere de enklere, amerikansk-utviklede Teknema-boksene i Norge. Tyske Grundig lanserer Web-boksen WB1 i Norge med det første. Til høsten kommer Canal Digital med digitalt, parabolformidlet NettTV via Nokias Mediamaster-dekodere.

Snart til Norge?
Når WebTV er klart for salg i England, er det kort vei til Norge. Microsoft overtok WebTV i fjor for å skape et bredere grunnlag for sin programvare. I fjor ble det solgt 300.000 WebTV-bokser i USA. Microsoft har ennå ikke lansert planer for når boksene skal få muligheter til å bruke operativsystemet Windows CE, eller den nye ADSL-teknologien.