Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Positiv til telemed-senter

TROMSØ: – Et europeisk telemedisinsk senter med 1000 arbeidsplasser lagt til Tromsø høres lovende ut. Jeg er positiv til alle tiltak som kan bidra til næringsutvikling i Nord-Norge. Spesielt trenger vi varige arbeidsplasser for folk med høy utdanning.

Heløe, Leif
Dette sier fylkesmann i Troms og tidligere høyrepolitiker Leif Arne Heløe. Han understreker at han ikke har satt seg inn i hva forespørselen fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) til det telemedisinske senteret i Tromsø om samarbeid om oppbygging av et Europasenter for Telemedisin konkret går ut på.

– Det jeg har fått med meg ved å snakke med folk og den informasjonen som har kommet fram i avisene om muligheter for et Europasenter for Telemedisin i Tromsø, høres meget positivt ut.

Stabile arbeidsplasser
– Umiddelbart ser det ut som om det er nettopp denne typen arbeidsplasser Nord-Norge trenger. Vårt problem er å skaffe tunge teknologiarbeidsplasser som kan holde på høyt utdannede folk.

– Vi må satse på arbeidsplasser som er stabile, hvor de som kommer for å jobbe blir i landsdelen og ikke bare opptrer som turister, sier Heløe.

Teknologisatsing i nord
– Den næringsutvikling som et slikt senter eventuelt vil bidra til bør komme alle byene i Nord-Norge til gode. De miljøene som finnes i Tromsø, Bodø, Harstad, Narvik og Alta, som har oppstått rundt høyskolene i landsdelen, bør være utgangspunkt for teknologisatsing i Nord-Norge, sier han.

Alternativ til Fornebu
– Et telemedisinsk senter av en slik størrelsesorden må ha faglig tyngde og være ordentlig fundert. Vi må skape et attraktivt miljø for Nord-Norge som kan fungere som et supplement til det planlagte IT-miljøet på Fornebu.

– Vi må dessuten være forsiktige slik at et slikt miljø ikke vil støvsuge næringslivet i landsdelen for IT-kompetanse, avslutter fylkesmann Leif Arne Heløe.