Deskill

Annonse


Skolekontrakt til 90 millioner

Deskill– Den 2-årige skoleavtalen skal sikre at skolene får kjøpt datautstyr til markedets garantert laveste priser, uansett hvor skolen ligger og hvor stor den er, sa direktør Sigmund Lieberg hos Nasjonalt Læremiddelsenter under en pressekonferanse i Oslo onsdag:

– Vi betrakter prisene som maksimumspriser. Med tre leverandører, regner vi med at de større skolene kan oppnå enda bedre priser.

Multimedia-PC til 9700 kr
Under pressekonferansen framla Lieberg noen priseksempler: IBM Aptiva E66 med 200 MHz prosessor, 15 tommers skjerm, 16 MB RAM, 2,1 GB disk, 24x CD-ROM, nettverkskort, høyttalere og 3D grafikkort, Windows 95, Lotus SmartSuite, Internett Explorer, antivirusprogram og leksikon fra Kunnskapsforlaget vil koste 9700 kroner uten moms.

Et klasseromssett med 15 PCer, nettverk, server, skriver etc. vil koste 184.000 kroner ICL og Telenor tilbyr tilsvarende løsninger.

Annonse


Presser hjemme-PC-markedet
Avtalene sikrer at både skoler, lærere og elever kan kjøpe PCer med 20- 50 prosent rabatt. I følge avtalen skal prisene kontinuerlig justeres i forhold til markedsprisene, og vil ventelig virke prisdempende for hele hjemme-PC-markedet.

Mange underleverandører
Mens IBM konsentrerer seg om egne produkter, vil Telenor Bedrift tilby datautstyr fra AST, Compaq, HP, samt sine egne Internett-produkter. ICL tilbyr produkter fra Fujitsu, HP, Lexmark, Nokia, samt Internett-tjenester fra Telia. Skolene kan fritt velge programpakker fra Microsoft, Lotus og Corel.

– Legg press på politikerne!
Telenor, ICL og IBM understreket alle sin interesse for å oppruste skolene: IBMs administrerende direktør Ole Haaber siterte fra utredningen «Bit for bit» og sa at politikerne nesten ikke har gjort noe siden dokumentet ble framlagt for halvannet år siden.

Han oppfordret alle til å presse politikerne under valgkampen til å forplikte seg til å ruste opp skoleverket.

Annonse