Arkiv

Annonse


Travelt for Økokrim

ArkivMandag kveld arresterte Økokrim mannen som skal ha slettet tusenvis av Telenors hjemmesider på Internett. Onsdag var nesten hele Økokrims datateam i retten: Saken gjelder en hacker-strid der Universitetet i Oslo har anmeldt datasikringsfirmaet Norman Data Defence for forsøk på datainnbrudd.

Hektiske og lange arbeidsdager
– Datakrim-teamet opplever noen svært hektiske dager med to store saker i fokus. Utover dette kan jeg dessverre ikke si noe nærmere om hva som skjedde i Asker og Bærums herredsrett onsdag. Jeg har ikke for vane å kommentere saker mens de står for retten eller når domsavsigelse foreligger, sier en tydelig sliten Sverre Lilleng til Dagens Telecom onsdag kveld.

Forelegg
Etter at Økokrim etterforsket Norman Data Defence-saken i begynnelsen av 1996, endte det med at selskapet fikk et forelegg på 100.000 kroner. Det anklagede datasikringsfirmaet nektet å vedta boten og la til grunn at det bare var ute etter å teste sikkerheten på Internett.

Selskapet mener derfor at det ikke har gjort noe galt. Universitetet i Oslo mener at også innbruddsforsøk også i dataverdenen er klart lovstridige.

Varer ut uka
Etter det Dagens Telecom erfarer vil Norman Data Defence-saken pågå ut uka i Asker og Bærums herredsrett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse