Anne Tollerud

Annonse


Konkurrerer med de store

Anne Tollerud– Multisys driver rådgivning innen datakommunikasjon for alle typer små og mellomstore bedrifter. Vi leverer alt fra små “bokser” og kort, til komplette installasjoner av datanettverk og ISDN-baserte telefonsystemer, sier daglig leder Pål E. Jeppedal i Multisys til Telecom Revy.

Multisys ble etablert i november i fjor og eies av installasjonsfirmaet Dasic. Det er Dasic som utfører selve installasjonsarbeidene. Jeppedal regner med å utvide når selskapet blir mer etablert. For tiden benytter Multisys seg av innleid kompetanse ved behov. Selv har han arbeidet med salg og drift av PC og telefoniutstyr siden 1986 og skulle ha gode forutsetninger for å sette seg inn i kundenes behov.

Små og raske
– Vi har brukt lite penger på markedsføring foreløpig, men Multisys er stadig ute hos forskjellige kunder. Spesielt innen ISDN ser vi at brukerne blir forvirret av informasjonen fra forskjellige leverandører og trenger rådgivning.

– Det er en fordel at vi er små og fleksible. Ofte rekker vi å gjøre jobben før de store selskapene har vært ute på befaring, sier Jeppedal.

Annonse


Skjærereir
– Ta en titt i serverrommet til 50 tilfeldig utvalgte bedrifter, de fleste ser ut som skjærereir og trenger sårt til en opprydding. Folk kjøper dyrt og fint utstyr, men bruker lite penger på kabling. De bør tenke på at systemer ikke blir bedre enn det svakeste leddet. Feilretting på kabler blir rene detektivjobben når kablingen er ustrukturert og tilfeldig, sier Jeppedal.

15 års garanti
– For kabling benytter vi et eget system fra Lanse som er tilpasset de gjeldende EU-direktiver for støy og funksjonalitet. Komponentene passer sammen og kan tilpasses til både små og store nettverksbehov. Hvis installasjonene gjøres riktig gir Lanse 15 års garanti på slike installasjoner, sier Jeppedal.

Annonse


Annonse


Annonse