Annonse


Drev mobilavlytting

Guttegjengen holder til i området fra Stjørdal i sør til Namsos i nord. Flere i gjengen har det siste året skaffet seg avansert avlyttingsutstyr.

Avlytter NMT
Med radioer og frekvensskannere kan medlemmer av guttegjengen ta inn samtaler både i NMT-450 og NMT-900 nettet, melder Trønder-Avisa.
For drøye 3.000 kroner er det mulig å få kjøpt avlytterutstyr i Sverige. Avlytterutstyret er produsert på Filippinene og importeres til Sverige via Belgia.

Utroskap favoritt
Favoritten blant medlemmer i gutteklubben er å høre på samtaler mellom utro ektemenn og deres elskerinner.
– Når vi har innstilt skanneren på automatisk søk, kommer samtalene inn så fort noen ringer. Er ikke samtalen av interesse, lar vi skanneren jobbe videre til den finner en samtale som interesserer oss, sier en i gjengen til Trønder-Avisa.

Avansert utstyr
– Vi også hører den som ringer inn til mobiltelefonen selv om han ringer fra en vanlig telefon. Alt som går over linken i det bestemte området som vi er i tar skanneren opp.

Skanner nettene
I motsetning til den gamle «politiradioen», der frekvensene lå på et annet bånd og måtte lagres på forhånd, søker guttenes frekvensskannere på 450- og 900-nettet.
Alle som har mobiltelefoner som går på NMT-nettene kan regne med at det de sier kan bli hørt av flere enn én person.

Annonse


Annonse


Annonse