Johansen, Arve

Annonse


Telenors personsøker-fiasko

Johansen, ArveTil tross for et fremadstormende og luftig navn ble det ingen kometsuksess for Comet Holding. Telenor International forventet at personsøkere ville slå bedre ann i Øst-Europa enn mobiltelefoner. Der tok Telenor grundig feil.

GSM-utviklingen har nemlig gått langt raskere enn forventet.

Undervurderte utviklingen
– Satsingen var ikke vellykket. Vi gjorde en feilvurdering og undervurderte utviklingen av GSM-markedet, sier informasjonssjef Fredrik Grindland i Telenor International til Finansavisen.

Totalt vil avviklingen av personsøkersystemet, samt investeringene i Comet Holding, koste Telenor International 200 millioner kroner.

Annonse


“Begredelig lesning”
I følge Finansavisen har resultatregnskapet til Comet Holding vært begredelig lesning:

I fjor hadde selskapet 17,7 millioner kroner i driftsinntekter. Underskuddet ble på 108 millioner kroner.

I 1996, oppstartsåret til Comet Holding, hadde selskapet ingen driftsinntekter og et underskudd på 6,4 millioner kroner.

Ryddejobb
Selskapet er heleid av Telenor Invest, som er fusjonert inn i Telenor International. Comet Holding har på to år hatt gått inn inn i selskaper i Russland, Litauen og Romania.

Jan Gustav Stenshagen ble før sommeren ansatt som ny adm. direktør i Comet Holdning, som er lokalisert i Budapest i Ungarn. Stenshagen hovedoppgave blir nå avvikle hele feilsatsingen til Telenor.

Annonse