Compaq7380

Annonse


Compaq Armada 7380DMT

Compaq7380Denne velutstyrte maskinen er straks kommunikasjonsklar med sitt integrerte 33,6 kbps modem (kan oppgraderes til 56 kbps), hvis den da ikke plasseres i en Compaq dokkingstasjon eller portreplikator på kontoret. Armada 7380DMT inneholder 266 MHz Pentium MMX-prosessor med 512 KB nivå 2-cache, 32 MB minne og en romslig 4 GB harddisk. Her er også 20x CD-ROM-stasjon som kan byttes med en medfølgende diskettstasjon eller ekstra harddisk.

TR-ytelsetest ga maskinen resultatet 14,5, som er i svakeste laget for en maskin med 266 Mhz prosessor. Armada 7380DMT koster 31.600 kroner, eller 38.900 kr med moms, og leveres med 3 års garanti.

Et 64 bits grafikkort med 2 MB minne tegner skjermbilder på den skarpe, 12,1-tommers TFT-skjermen med 1024×768 punkter. Musepekeren styres av en velfungerende pekepinn med knapper på håndleddstøtten. Den ergonomiske kvaliteten svekkes imidlertid av et tastatur med taster som minner om “plastikk”, et klart minus for denne ellers så velutstyrte maskinen. Tastaturet har fire programmerbare taster, som f.eks. kan settes opp til å starte Word med et tastetrykk.

Armada 7380DMT byr selvfølgelig også på lydkort med wavetable, integrert mikrofon, innebygde høyttalere og ekstern volumkontroll. På grunn av det innebygde modemet, står to PCMCIA-kortplasser med CardBus ledige. Maskinen har trådløs overføring, men USB-port mangler. Maskinen leveres med en flott reiseveske.

I motsetning til andre Armada-modeller, har 7380DMT ekstern strømforsyning. Et avansert strømstyringsprogram medfølger, men maskinen støtter ikke strømstyrinsstandarden ACPI. Batterilevetiden ble målt til 2 t 43 min i TR-batteritest. Det er litt kortere enn vi hadde håpet for denne typiske reisemaskinen, som bare har plass til et Li-Ion-batteri om gangen.

Når Armada 7380DMT vender hjem fra sine reiser, kan den enten tilkoples Compaqs dokkingstasjon eller portreplikator. Maskinen støtter nettverksovervåkningsstandarden DMI 2.0.

Mange smarte funksjoner er bygget inn i denne mobil-PCen og Compaqs Intelligent Manageability Software styrer sikkerhetsfunksjonene og forhindrer at uvedkommende får tilgang til harddisken hvis maskinen skulle bli stjålet.

Hvis vi greier å venne oss til “plastikktastaturet”, vil vi gjerne ta med oss maskinen på tur. På kontoret spiller det mindre rolle, med et eksternt tastatur tilkoplet dokkingstasjon eller portreplikator.

+
Slank, god skjerm, stor harddisk, integrert modem
Kostbar, dårlig tastatur, middels ytelse

Pris
Portabilitet
Ergonomi
Ytelse
Utstyr
Nettverk/komm.

TR Ytelsestest14,5
TR Batteritest2 t 43 min
Pris31.600 (38.900 m/moms)
LeverandørCompaq Computer Norway

Annonse