Annonse


Du kan ha usendte meldinger

iOS 7 er den største oppgraderingen av Apples nettbrett- og mobil-OS siden lanseringen av iPhone OS i 2007.

Oppdatert:

Opplever du problemer med iMessage? Det kan tenkes at en eller flere meldinger ikke er sent. Om dette viser seg å være tilfellet, vil du se et utropstegn på meldingen eller meldingene det gjelder i Meldinger-appen.

Apple kommer riktignok med en oppdatering som løser problemet, men det er allerede mulig å rette det selv.

Annonse


Prøv først en omstart av mobilen (hold inne på-knappen i noen sekunder). Om en omstart ikke retter feilen, gjør følgende:

1. Trykk deg frem til Innstillinger, velg Meldinger, og deaktiver iMessage.

2. Gå til Innstillingshovedmenyen, trykk Generelt og deretter inn på Nullstill-menyen. Trykk så Nullstill nettverksinnstillinger.

3. Gå tilbake til Innstillinger -> Meldinger -> Aktiver iMessage. Ferdig.

iMessage fungerer ikke for alle
Det er derfor ikke rart det oppstår feil, inkludert ganske store sikkerhetshull (senere tettet i 7.0.2), men når en så mye brukt lynmeldingstjeneste som iMessage feiler, da er det verre.

Nå er vi ikke sikre på hvor mange som er rammet av feilen, da det trolig ikke gjelder alle – ifølge Apple er svært få brukere rammet.

Ser ut som meldingen er sendt, men…
Problemet er at i det siste skal flere iOS-brukere ha oppdaget at iMessage-meldinger ikke blir sendt.

Det ser ut som de blir sendt, men senere får man det røde utropstegnet, som selvsagt er et tegn på at noe er feil. Det kan derfor være verdt å undersøke om de siste meldingene dine er sendt, om du bruker et Apple-produkt.

Dette sier Apple
Nå uttaler Apple endelig seg om problemene:

«Vi er klar over et problem som berører en brøkdel av en prosent av våre iMessage-brukere, og vi vil ha en løsning tilgjengelig i en kommende programvareoppdatering.

I mellomtiden oppfordrer vi alle brukere som har problemer med å lese feilsøkings-dokumenter, eller å kontakte AppleCare for å bidra til å løse deres problem.

Vi beklager eventuelle problemer dette har forårsaket rammede brukere.»

Kilder:
Wall Street Journal
Cult of Mac

Annonse