teslaroboten
30. september er Teslas AI-pressekonferanse. Da får vi nok vite enda mer om roboten.

Annonse


Musk åpner opp om roboten Tesla trolig skal avsløre 30. september

12. august viste Xiaomi frem sin robot, CyberOne.

Musk åpner opp om robot – prototype ventes i år

Om det er årsaken til at Elon Musk ønsket å dele mer om Teslas kommende robot, Optimus, er usikkert, men faktum er at han nettopp skrev i kinesisk media og avslørte en god del om roboten som ventes i løpet av det neste tiåret.

Produksjonen dog, skal allerede starte neste år og en prototype skal være klar i år (den avsløres trolig 30. september). Det har i det minste Musks drøm.

I innlegget beskriver Musk hva han mener robotene skal brukes til, og at den neste store utfordringen er masseproduksjon.

Annonse


Dette er hva Musk skrev om roboten i kinesisk media:

“Dagens biler er i økende grad som smarte, nettkoblede roboter på hjul. Faktisk, i tillegg til biler, er også humanoide roboter i ferd med å bli en realitet, og Tesla avslørte en humanoid robot (Tesla Bot) i 2021. Tesla Bot er nær høyden og vekten til en voksen, kan bære eller plukke opp tunge gjenstander og gå raskt med korte skritt.

Skjermen på ansiktet er et interaktivt grensesnitt for kommunikasjon med mennesker.

Du lurer kanskje på hvorfor vi designet denne roboten med ben? Fordi det menneskelige samfunn er basert på samspillet mellom en bipedal humanoid med to armer og ti fingre. Så hvis vi vil at en robot skal tilpasse seg miljøet og være i stand til å gjøre det mennesker gjør, må den ha omtrent samme størrelse, form og evner som et menneske.

Tesla Bots er i utgangspunktet posisjonert for å erstatte folk i repeterende, kjedelige og farlige oppgaver. Men visjonen er at de skal betjene millioner av husstander, som matlaging, klipping av plener og eldre-omsorg.

Å nå dette målet krever at roboter utvikler seg for å være smarte nok og at vi har evnen til å masseprodusere dem. Våre “firehjulsroboter” – biler – har endret måten folk reiser og til og med lever på. En dag når vi løser problemet med selvkjørende biler (dvs. kunstig intelligens i den virkelige verden), vil vi kunne utvide kunstig intelligens-teknologi til humanoide roboter – de vil ha en mye bredere anvendelse enn biler.

Vi planlegger å lansere den første prototypen av en humanoid robot i år og å fokusere på å forbedre intelligensen og løse problemet med stor-skala produksjon. Deretter vil humanoide roboter sin anvendelighet øke årlig ettersom produksjonen skaleres opp og kostnadene kuttes. I fremtiden kan en hjemme-robot være billigere enn en bil. Kanskje om mindre enn et ti år vil folk kunne kjøpe en robot til foreldrene sine som bursdagsgave.

Det er forutsigbart at med kraften til roboter vil vi skape en æra med ekstrem overflod av varer og tjenester, hvor alle kan leve et liv i overflod. Kanskje den eneste knappheten som vil eksistere i fremtiden er at vi må skape oss selv som mennesker.”

Annonse