Annonse


Fikk 15.000 i bot

En person er siktet etter Økokrims beslag av to datamaskiner og en server hos NetCom, mens to personer er bøtelagt. Den ene er ansatt i NetCom, og ga en ekstern person tillatelse til å plassere datamaskinene i selskapets lokaler og koble dem mot selskapets testnett, ifølge Dagens Næringsliv.

Godtar boten

Den NetCom-ansatte vedtar boten på 15.000 kroner, samtidig som datautstyret er inndratt.

– Den ansatte hadde gitt siktede adgang til og tillatte plassering og oppbevaring av en maskin i NetComs lokaler, sier politiadvokat Espen Skjerven i Økokrim.

Kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i NetCom ønsker ikke å kommentere om den ansatte beholder jobben. Men på vegne av selskapet tar hun selvkritikk for ikke å ha oppdaget fildelingen.

Annonse


– Vi tar selvkritikk i den forstand at vi har skjerpet rutinene ytterliggere også for hva som foregår i testnettet der den involverte maskinen var innplassert, sier Wormdahl.

-Norgeshistoriens største piratsak

Sæmund Fiskvik i plateselskapenes interesseorganisasjon Ifpi, mener de to bøtelagte bør være mer enn fornøyde.- Vi vil vente og se hvordan vi skal gå på personene sivilrettslig når vi kjenner alle fakta, både i forhold til hva som er opplastet, nedlastet og hvordan dette har vært organisert, sier han.

Fiskvik forteller videre at det blir spennende å se utfallet av etterforskningen mot den siktede i saken.

– Dette kan bli norgeshistoriens største piratsak, vi venter i spenning på tiltalen.

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen Business)

Annonse