ipados 18
Apple har under en måned før WWDC 10. juni avslørt noen av de nye funksjonene som kommer, inkludert øyesporing til iOS 18 og iPadOS 18.

Annonse


Du vil kunne styre iPhone med øynene i høst

Dette er ikke vanlig prosedyre: Apple har på lanseringsdagen for de nye iPadene, avslørt nye hjelpefunksjoner for OS de enda ikke har annonsert. Dessverre er ikke det ryktede nye grensesnittet på plass i dagens video og bilder.

Øye-sporing, musikk-vibrasjoner og reisesyke-hjelp

“Apple annonserte i dag nye tilgjengelighetsfunksjoner som kommer senere i år, inkludert Eye Tracking, en måte for brukere med fysiske funksjonshemninger å kontrollere iPad eller iPhone med øynene,” avslører Apple i en fersk pressemelding. Men hvilke enheter vil støtte dette? Det høres ut som samtlige som kan installere iOS 18 og iPadOS 18:

“Øyesporing fungerer på tvers av iPadOS- og iOS-apper, og krever ikke ekstra maskinvare eller tilbehør. Med Eye Tracking kan brukere navigere gjennom elementene i en app og bruke Dwell Control til å aktivere hvert element, og få tilgang til tilleggsfunksjoner som fysiske knapper, sveiper og andre bevegelser kun med øynene.”

“Med stemme-snarveier kan iPhone- og iPad-brukere tilordne tilpassede ytringer som Siri kan forstå for å starte snarveier og fullføre komplekse oppgaver.”

Men det er mer, mye mer, inkludert redusering av reisesyke:

“I tillegg vil Music Haptics tilby en ny måte for brukere som er døve eller tunghørte å oppleve musikk ved å bruke Taptic Engine i iPhone; Vokalsnarveier vil tillate brukere å utføre oppgaver ved å lage en tilpasset lyd; Vehicle Motion Cues kan bidra til å redusere reisesyke når du bruker iPhone eller iPad i et kjøretøy i bevegelse; og flere tilgjengelighetsfunksjoner kommer til visionOS.”

“Vehicle Motion Cues er en ny opplevelse for iPhone og iPad som kan bidra til å redusere reisesyke for passasjerer i kjøretøy i bevegelse.”
“Tilgjengelighetsfunksjoner som kommer til CarPlay inkluderer stemmekontroll, fargefiltre og lydgjenkjenning. Med stemmekontroll kan brukere navigere i CarPlay og kontrollere apper med kun stemmen.”
“visionOS vil tilby Live Captions, slik at brukere som er døve eller tunghørte kan følge med i taledialog i live-samtaler og i lyd fra apper.”

Annonse