pixel 8a
Pixel 8 og 9-serien blir de siste med Tensor-brikker utviklet i samarbeid med Samsung. Fra Pixel 10 skal Google gjøre sin egen greie. Avbildet: Pixel 8a - ITavisen

Annonse


“Pixel 10” blir Googles “iPhone X”-øyeblikk

Google er på vei bort fra Samsung. Det er Android Authority skråsikre på.

Skal lage egne brikker fra og med Pixel 10

Pixels Tensor-brikker utvikles i samarbeid med Samsung, men nå er Google visstnok i ferd med å vrake dem til fordel for TSMC. Ifølge Android-bloggen vil Pixel 10 bruke TSMC for å produsere brikkene, og de vil utvikle dem selv, uten hjelp fra Samsung! Det betyr at selskapet kan gjøre som de vil, og kanskje kan øke ytelse og batterilevetid betraktelig samt bedre AI-ytelse. Det er nemlig ikke ventet at Pixel 9 utstyres med en særlig kjappere brikke, da den vil bruke Tensor G4 designet nettopp i samarbeid med Samsung.

Tensor G5, har kodenavn “Laguna Beach,” noe som har vært kjent en stund allerede – brikken ventes om 16 måneder:

“For å få denne splitter nye plattformen i gang, trenger Google mer tid enn vanlig, så det er et logisk skritt å produsere de første prøvene så tidlig.”

Pixel 9 Pro får 16GB RAM, en mobil som har lekket en rekke ganger. Den samme mengden RAM får Pixel 10, men vi er mer usikre på om det gjelder samtlige modeller. Om alle modellene får, selv den billigste, vil økningen være fordi mobilene trenger det for AI-prosessering.