Google magic editor photos
Googles «Magic Editor» til Google Photos kommer kun til bærbare Chromebook Plus.

Annonse


Stapper dem fulle av Gemini

AI-nyhetene strømmer på. Nå har Google annonsert sitt svar på Microsofts Copilot+-maskiner fra en rekke partnere samt nye Surface-maskiner.

Fra Android 15 og Pixel 8 til Chromebook Plus

Det er alt alle snakker om, og ganske sikkert føles behovet etter flere år med svakt salg etter covid. AI skal selges på alle mulige måter, fra tjenester i skyen til nye maskiner som drar nytte av nye funksjoner. Fra før av har Google annonsert at Android 15 får Gemini bygget inn, slik at AI-funksjoner fungerer på tvers av apper – det vil være den største og viktigste kjerne-oppgraderingen for AI i år.

Men først lanserer de Gemini til samtlige Chromebooks, inkludert nye som lanseres denne sommeren. Og, fra og med i dag, lanseres det Chromebook Plus-maskiner med «nye Google AI- og spill-funksjoner.» Maskinene starter på 350 dollar og byr på maskiner som skriving, kreativt arbeid, bilde-redigering og mer.

Vi liker at Google også integrerer AI-bakgrunner og bakgrunner for video-møter.

Om skrive-funksjonen så melder Google at den «bringer kraften til Google AI dit du skriver – enten det er en anmeldelse på et nettsted, et PDF-skjema som en leiesøknad for en leilighet eller en nettapp installert på Chromebooken din. Høyreklikk for å få forslag eller endre tonen slik at den passer til publikum. Hjelp meg å skrive vil hjelpe deg med å generere tekst fra bunnen av ved å bruke en ledetekst, eller du kan skrive om den eksisterende teksten din for å gjøre det du skrev mer formelt, kortere eller omformulere det helt – alternativene er uendelige.»

Google frister interesserte med One AI Premium gratis i 12 måneder om man handler en Chromebook Plus. Dette gir tilgang til Gemini Advanced, 2TB med lagring, Gemini i Docs, Sheets, Slides, Gmail «og mer.»

Chat fra skrivebordet.

Magic Editor på Google Photos kommer kun til bærbare datamaskiner på Chromebook Plus. Velg et bilde du vil redigere i Google Foto-appen, og trykk ganske enkelt på “Magic Editor”-knappen for å komme i gang. Trykk eller ring rundt objektet du vil redigere, hold og dra for å flytte eller klyp for å endre størrelsen på dem. Du kan også bruke kontekstuelle forslag til å forbedre belysningen og bakgrunnen, og gjenskape bildet ditt med noen få enkle klikk.

Google

Dette lanseres i løpet av året:

  • Hjelp meg å lese med Gemini. På Chromebook Plus kan du oppsummere nettsteder eller PDF-er ved å høyreklikke og still oppfølgingsspørsmål og du vil få AI-genererte svar som hjelper deg å dykke dypere.
  • Fortsett der du slapp hver gang du logger på. I stedet for å gå deg vill i et hav av vinduer hver gang du åpner den bærbare datamaskinen, vil en skjerm vise deg hva du hadde åpent på tvers av vinduene, fanene og appene dine. Forslag fra alle enhetene dine på andre operativsystemer vil peke deg i riktig retning, så hvis du begynner å lese en artikkel i Chrome-nettleseren på Android- eller iOS-telefonen din, kan du fullføre lesingen på Chromebooken med et klikk.
  • Konsentrer deg lettere med Focus. Velg et tidsvindu, en Google-oppgave du vil fullføre og en YouTube Music-spilleliste og Chromebook vil automatisk slå på Ikke forstyrr og telle ned fremgangen din. En nyttig hjelp for de “må fullføre nå”-oppgavene.
  • AI-drevet håndfri kontroll med ansikts- og bevegelsessporing. Vi tar det kritiske arbeidet startet av Project Gameface og bygger det rett inn i ChromeOS. Skriv og send en e-post, åpne og bruk en app eller surf på nettet, alt uten å bruke tastaturet eller å måtte laste ned og administrere tredjepartsprogramvare. Selv om vi er tidlig i dette prosjektet, vil dette være et sprang fremover for å sikre at produktene våre er mer tilgjengelige for alle.