Gigabyte hovedkort
Gigabytes nye hovedkort for AMDs kommende Zen 5-plattform støtter 58 kg med GPU-moro, på den ene eller andre måten.Bilde: Benchlife.info

Annonse


Denne takler 58 kg!

Det er avslørt et nytt hovedkort med en helt spesiell egenskap: Gigabytes B650E Aorus Pro X USB4 Zen 5 støtter skjermkort med en vekt opp til 58 kg, og kan derfor skryte av mer enn kun å være en av de første med støtte for AMDs nye plattform som kanskje lanseres i august.

Det var da voldsomt!

Det vil være, for å si det forsiktig, mer enn nok, for RTX 4090-kort veier drøye 2 kg. Dette er altså for entusiaster som er lei av å se skjermkortet helle under en halv millimeter, og ikke kan godta annet enn 10 x mer styrke enn andre skjermkort. PCIe UD Slot X-plassen har også en gummi-list på innsiden, slik at man slipper riper på GPU PCB-en. Gigabyte har altså tenkt på alt, for det er også lagt på et sinklegeringsmateriale som fungerer som et elektromagnetisk skjold for høyhastighetssignaler..

«Kanskje de 128 pundene refererer til støtbelastning, noe som ville være fornuftig. Et mer solid utvidelsesspor vil hjelpe med frakt og transport, spesielt når det gjelder forhåndsbygde maskiner. Men igjen, hvis fallet er høyt nok, spiller det ingen rolle om utvidelsessporet kan romme opptil 227 kg fordi grafikkortet sannsynligvis ville gå i stykker,» skriver Tom’s Hardware, noe vi skjønner, da det er smått utrolig om det stemmer det er stillestående vekt de sikter til.