MacBook Pro OLED kommer i 2026 meldes det igjen, men får de også noe annet stort: OLED-skjerm? Bilde: ITavisen

Annonse


Er det en “MacBook X” Apple skal lansere?

Det føles som det er en krig mellom MacBook og iPad-teamene hos Apple.

Apple fokuserer ikke like mye på Mac og iPad samtidig

For iPad Pro er utstyrt med en helt ny M4-brikke som ingen Mac har. Det er ikke insider-informasjon vi sitter på i forhold til åpningssetningen, men litt rart er det også at det kun er iPadene som har OLED-panel når man ser bort fra iPhone. Pønsker Apple på noe spesielt, kanskje et panel som ikke kan masse-produsere enda, eller er det noe annet vi har hørt hint til tidligere?

Neste år kan bli det største iPhone-året på 8 år: helt ny generasjon

Nå har vi gode og dårlige nyheter i forhold til MacBooks med OLED, for det blir ingen lansering neste år av slike maskiner, hevder analytikerselskapet Omdia – de mener den lanseres i 2026. I det minste er det ikke 2027 som tidligere ryktet.

Samsung Display utvikler også et 11-tommers hybrid OLED-panel med en oppløsning på 2388×1668. Panelet kvalifiserte seg for masseproduksjon i 1Q24.

Omdia, februar 2024

Sitatet er basert på en rapport fra Omdia tidligere i år, og som fikk rett i at Apple skulle lansere iPad Pro OLED 11 og 13 sent i andre kvartal i år. De hevdet også den gang at lanseringen er 2026 og med skjermstørrelsene 13,6 og 15,3.

MacBook med berøringsskjerm og OLED i 2026?

Det er også forskjellige meninger om når iPad mini får OLED: 2026 og 2027 er begge år som er nevnt i det siste, og ditto for MacBook Pro OLED. I november rapporterte vi ryktet fra Mark Gurman om at Apple skal lansere en MacBook med berøringsskjerm i 2025.’

Senere ble året korrigert til 2026 av en annen kilde, uten at vi kan backe opp noen av dem. Da vil det gi mening å samtidig utstyre maskinen med OLED. Kanskje de kan lansere den som en MacBook X?

Her er et veikart fra nok en kilde fra november 2023:

  • 2025: 16″ MacBook Pro – OLED
  • 2026: 13″ og 15″ MacBook Air – OLED
  • 2026: 14″ MacBook Pro – OLED