Annonse


Klokken tikker for TikTok – Biden fortsetter bruken

Den amerikanske presidenten Joe Biden har skrevet under en lov som kan overføre TikToks eierskap fra Kina til USA. Dette etter at det amerikanske senatet med stor margin stemte for eier-endring eller forbud om førstnevnte ikke skjer. Saken ble godkjent i huset i mars.

TikTok forsvinner ikke, men eierskapet kan overføes til amerikanske eiere i helhet

Vi skriver kan, for ByteDance (de kinesiske eierene med en rekke investorer) vil garantert utfordre dette i retten. Endrer ikke selskapet eiere til amerikanske, kan tjenesten bannlyses i USA.

“Denne grunnlovsstridige loven er et TikTok-forbud, og vi vil utfordre den i retten. Vi mener at fakta og loven helt klart er på vår side, og vi vil til slutt seire. Faktum er at vi har investert milliarder av dollar for å holde amerikanske data trygge og plattformen vår fri for påvirkning og manipulasjon utenfra. Dette forbudet vil ødelegge syv millioner bedrifter og gjøre 170 millioner tause. Mens vi fortsetter å utfordre dette grunnlovsstridige forbudet, vil vi fortsette å investere og innovere for å sikre at TikTok forblir et sted hvor amerikanere i alle samfunnslag trygt kan komme for å dele sine erfaringer, finne glede og bli inspirert.” melder selskapet i en onsdagsuttalelse på X etter Bidens signering.

Amerikanske politikere mener at TikTok manipulerer unge og at tjenesten brukes for å spionere på amerikanere, i særlig stor grad de unge brukerne plattformen har.

TikTok-sjef Shou Zi Chew lastet opp en respons-video på X, samtidig som Biden skal bruke tjenesten i sin valgkamp. “Fristen på ni måneder til ett år for ByteDance gir mulighet til å opprettholde eierskapet til TikTok gjennom valget i november,” forklarer CNBC.

Annonse