tiktok
Amerikansk politikk er usedvanlig tøft om dagen, men både GOP og DNC i huset er overveldende enige om å bannlyse TikTok. Nå gjenstår det å se om loven passerer senatet.

Annonse


USA er nærmere TikTok-forbud

Demokrater og Republikanere har kommet sammen i USA om et nytt lov-forslag som kan ende med å bannlyse TikTok i amerikanske app-butikker, men de er langt mer enige i huset enn i senatet.

Politikerne er langt fra enige i senatet

352 stemte for og 65 i mot – kun en avstod fra å stemme. I forkant av stemme-avgivningen i huset var også begge partiene usedvanlig enige med 50 for og ingen i mot. Men det er to sider i saken: TikTok bannlyses kun om ByteDance, som er det kinesiske moderselskapet, ikke trekker seg helt fra produktet innen 165 dager. Det er også et krav at tjenesten handles av et selskap som ikke er USA-fiendtlige.

Montana forbyr TikTok

Spørsmålet nå er også om senatet i det hele tatt kommer til å ta opp saken for å stemme på den – gjør de ikke det spiller ikke forslaget noen rolle og ingenting blir vedtatt. De som er for loven peker på personvern-spørsmål og manipulasjon av spesielt unge brukere, de som er i mot mener bannlysningen vil skade små selskap som er avhengig av tjenesten, og at det strider mot garantien for ytringsfrihet.

Senator Rand Paul er i mot loven og peker blant annet på at selskapet er 60 prosent eid av amerikanske og internasjonale investorer:

Annonse