iphone 15 pro max finewoven
"Ingen" liker Apple sine lær-frie deksler. Nå kan løsningen være at selskapet dropper det til fordel for resirkulert lær. Bilder: ITavisen

Annonse


“Apple har stoppet produksjonen”

Det var mange som reagerte negativt da Apple valgte å droppe lær til fordel for et nytt materiale de døpte “FineWoven.”

Apples svakeste tilbehør på mange år

Selskapet sier de gjorde det av miljøspørsmål. Det kan så være, men hva som er vanskelig å nekte for er at kundene ikke har verdsatt produktet som de gjorde dekslene av lær. Dessuten er de begge like store, så man har ingen fordel på det området heller.

“Finvev,” som Apple omtaler dekselet for de nyeste mobilene og klokkne, koster hele 799 kroner til iPhones. Det er ei heller slik at produktet får egentrekk ved bruk, som lær, i stedet blir det bare møkkete og stygt. Vi har erfart at det knakk rundt lade-porten.

Apropos dekselet har jeg lest mye kritikk om lær-erstatteren. Jeg er enig den ikke føles like premium som lær-dekslene, og vil heller ikke eldes på samme fine måte. Det verste (utover prisen på 799 kroner som jeg nærmest vil omtale som galskap,) er at det er en kant mellom rammen og baksiden. Det får et dyrt produkt til å virke billig. Det er samtidig større fare for misfarging man ikke vil sette pris på som med lær. Jeg hadde derfor foretrukket Apple ikke droppet lær-dekslene. Det finnes alternativer på markedet og anbefaler alle å gå for det i stedet for “finvev” som ikke matcher prisen.

ITavisen, 23. oktober, 2023

Kanskje er resirkulert lær løsningen

Nå hevder lekker “Kosutami,” som tidligere har hatt rett i rykter rundt tilbehøret, at Apple har gitt opp hele produktet. “Produksjonen har opphørt,” hevder vedkommende, som mener at også Apple har innsett at holdbarheten var for dårlig.

Annonse


Det er ikke kjent hva selskapet skal bytte til, men lekkeren hinter til resirkulert lær. Et annet interessant spørsmål er hvordan de skal PR-forklare at de gir opp et produkt de lanserte for kort tid siden.

“Alt du har hørt er sant: Apples nye FineWoven iPhone-deksler og tilbehør er kategorisk forferdelige,” var The Verge sin ikke-forsiktige oppsummering av produktet den gang. Vi er enige, og håper at selskapet finner en annen løsning. I det minste må de kutte prisen, for 799 kroner er alt for høy pris for et produkt av så dårlig kvalitet.

Finvev-dekselet i oktober i fjor:

Det samme dekselet i dag:

Annonse