spotify ai playlist
Spotify tar i bruk kraften av AI for å generere nye spillelister.

Annonse


Spotify med genial AI-funksjon

Spotify-kunder finner to milliarder nye låter hver eneste dag, melder den svenske strømme-tjenesten i en pressemelding.

Lanserer i Storbritannia og Australia først

Nå ønsker selskapet å øke engasjementet ytterligere med AI-spillelister som er i beta for premium-kunder, og de starter i noen av de største markedene, dvs. er ikke Norge med enda:

“Fra og nå kan brukere på Android- og iOS-enheter i Storbritannia og Australia lage spillelister med AI Playlist, og det fungerer ved å skrive en melding. Ser du etter «en indie-folk-spilleliste for å gi hjernen min en stor varm klem», «avslappende musikk for å hjelpe meg i allergisesongen» eller «en spilleliste som får meg til å føle meg som hovedpersonen»? AI Playlist hjelper deg. Enten du er nybegynner eller en ekspert som skaper spillelister, kobler AI Playlist vår kraftige personaliseringsteknologi med AI for å levere den perfekte musikalske miksen for deg.”

Spotify forklarer at man til og med kan skrive til AI-en og “referere til steder, dyr, aktiviteter, filmkarakterer, farger, til og med emojier! De mest vellykkede spillelistene genereres med ledetekster som inneholder en kombinasjon av sjangere, stemninger, artister eller tiår.”

Slik finner du AI-spillelister når tjenesten lanseres i Norge i løpet av noen måneder.

Annonse