PPSSPP
PPSSPP kommer til App Store om Apple ikke påbyr utvikleren å inkludere spill, eller lenke til spill, utvikleren selv ikke eier.

Annonse


OPPDATERT: Vi håper ikke Apple stopper ham

Apple bringer store fordeler til iPhone og økosystemet som nå er sluppet løs i de 27 EU-medlemslandene, men denne gjelder for alle.

Artikkelen inneholder annonselenke

Oppdatert, 17:09:

Henrik Rydgård, mannen bak den populære PSP-emulatoren PPSSPP, sier han skal prøve å bringe programmet til App Store, men at det fremdeles er usikkerhet om hva som er lov/ikke lov:

Annonse


“De ser ut til å antyde at retro-spillkonsoll-emulatorer (PSP-en er nesten 20 år gammel, bør telle som “retro”) vil være tillatt i iOS App Store – men det er også nevnt senere at “lenker må gis til alle nedlastbar programvare”, noe som gjør det uklart om emulatorer vil få tillatelse til å la brukeren velge fra sine egne filer, og ikke bare app-interne nedlastinger,” forklarer Rydgård som påpeker at han selvsagt ikke eier rettighetene til spillene og at det derfor er usikkert om det går å lansere appen:

“Hvis det viser seg at reglene nå tillater emulatorer med ISO/ROM-velgere, vil PPSSPP komme til App Store senere i år. Hvis ikke, vel, det gjør det ikke!”

Ikke bare EU-land denne gang

Etter at DMA-loven ble innført har Apple rullet ut iOS 17.4 med store endringer for regionen. Senere ble det kjent at brukere der også vil kunne laste ned apper fra nettsider, og at det gjøres enklere for musikk-tjenester å sende brukerne til eksterne nettsider: “Med den spesielle rettigheten kan musikkstrømmeapper også invitere brukere til å oppgi e-postadressen sin for å motta en lenke for å kjøpe digital musikk eller tjenester via utviklerens nettsted,” forklarer 9To5Mac etter at Apple oppdaterte retningslinjene.

I forbindelse med oppdatering av vilkårene relatert til dette, har Apple også offisielt meddelt at retro-spill-emulatorer er støttet, og det internasjonalt. Apple kommuniserer at man også kan laste ned spill:

“I tillegg kan retro-spillkonsoll-emulator-apper tilby å laste ned spill.” Men som 9To5Mac påpeker er det også ordlyd i vilkårene som kan gjøre det litt vanskelig, for utviklere er “ansvarlig for all programvare som tilbys i appen, inkludert å sikre at slik programvare overholder disse retningslinjene og alle gjeldende lover.” Med andre ord er spørsmålet om hvem som helst kan lansere en emulator, eller om f.eks. kun Sony, Microsoft eller Nintendo har lov.

Slik lyder Apples retningslinjer relatert til emulatorer i App Store:

“Apper kan tilby utvalgt programvare som ikke er innebygd, spesielt HTML5-miniapper og minispill, strømmespill, chatboter og plug-ins. I tillegg kan retro-spillkonsoll-emulator-apper tilby å laste ned spill. Du er ansvarlig for all programvare som tilbys i appen din, inkludert å sikre at programvaren overholder retningslinjene og alle gjeldende lover. Programvare som ikke er i samsvar med en eller flere retningslinjer vil føre til at appen din avvises. Du må også sørge for at programvaren overholder tilleggsreglene som følger i 4.7.1 og 4.7.5. Disse tilleggsreglene er viktige for å bevare opplevelsen som App Store-kunder forventer, og for å sikre brukersikkerheten.”

Annonse