galaxy s24
Samsung er tilbake på topp, trolig godt hjulpet av Galaxy S24-serien og spesielt S24 Ultra. Bilde: ITavisen

Annonse


Samsung har slått Apple igjen

I januar meldte vi at Apple hadde klart, for første gang på 13 år, å selge flere mobiler enn Samsung globalt.

Samsung trengte bare å få i gang 24-salget

“Ifølge begge (red. anm: analysebyråene IDC og Canalys) klarte Apple i 2023 å selge flere mobiler enn Samsung – imponerende med tanke på at den Sør-Koreanske giganten tilbyr mange flere modeller: Apple klarte å selge 234,6 millioner iPhones, mens Samsung “kun” klarte 226,6 millioner enheter. Dette ifølge tall fra IDC.

IDC mener, og det gir mening, at det er det stadig voksende premium-segmentet med mobiler som er årsaken til at Apple fosser frem: “Apples fortsatte suksess og motstandskraft skyldes i stor grad den økende trenden med premium-enheter, som nå representerer over 20 prosent av markedet, drevet av aggressive innbyttetilbud og rentefrie finansieringsplaner.”

Nå er Samsung igjen tilbake på toppen ifølge tall fra Counterpoint. Samsung klarte å selge 19,69 millioner mobiler i første kvartal 2024 mot Apples 17,41 millioner iPhones. Det innebærer at Samsung står for 20 prosent av det globale smartmobilmarkedet og Apple 18 prosent. I Europa er Samsungs andel 34 prosent og i USA 36 prosent. Apple sin andel i USA er på 48 prosent fra 64 prosent i samme periode. Det skal bli spennende å se om iPhone 16-serien, som vi allerede vet en god del om, klarer å karre Apple tilbake på førsteplass.

Annonse