pixel 8 pro
Selv Pixel 8 Pro som skal være et flaggskip som viser det beste Android 14 har å by på, sliter med scroll-ytelse. Google lover å fikse feilen, men ikke før til høsten. Bilde: ITavisen

Annonse


Lover å rette plage, men kundene må vente lenge

Google sier de skal rette problemer med grensesnitt-navigasjon fra og med Android 15 som lanseres i høst.

Hakkete scrolling

Pixel 8 og Pixel 8 Pro-eiere har lenge klaget over at grensesnittet hakker når de blar i apper. Dette er klinkende klart uakseptabelt på en moderne smartmobil, og dessverre: problemet kan ikke rettes med en oppdatering av dagens versjon, for som allerede nevnt: i stedet må kundene vente kanskje helt til oktober.

Hvorfor problemet ikke kan fikses med Android 14 vet ikke vi, men i det minste har Google bekreftet at de er på saken etter at klagene startet å poppe opp allerede i oktober 2023 som jo er samme måned Pixel 8-serien kom. Så utbredt er problemet at over 50 prosent av de spurte hos 9To5Google meldte de hadde opplevd problemer med “vinglete” navigasjon når man blar i apper.

Google har fra før av annonsert at Android 15 vil gjøre det mulig å utvikle kjappere apper

Vi har opplevd litt av det samme problemet på flere Android-mobiler, og kan derfor ikke si vi har opplevd at Pixel 8-modellene er spesielt utsatt – i stedet har vi sett på det som en “greie” med Android. På generelt grunnlag er iOS en mer naturlig berørings-plattform, uansett nettleser eller app. Kanskje en eller flere av grunnene er at Apple patenterte seg til de beste måtene å gjøre det på, og at det er vanskelig å lage noe fungerer på samme måte uten å tråkke på California-selskapets opphavsrett.

Mener du iPhone eller Android gjør berøring og/eller berørings-animasjoner best?

Annonse