gta 6
Stadig flere rapporterer at GTA 6 neppe lanseres tidlig neste år. Nå er faren at en utsettelse kan føre til flere, og at spillet ikke kommer før om to år.

Annonse


OPPDATERT: Det store GTA 6-dramaet har startet

Kotaku sin nye rapport tegner et dystert bilde for alle de som venter på GTA 6, den største spill-lanseringen på mange, mange år. Kanskje noen sinne.

Først publisert 23. mars.

Oppdatert, 30. mars, 16:50:

Flere lekkasjer fra Rockstar bekrefter at medarbeiderne er beordret til å jobbe fra kontoret – ifølge en av sjefene med ansvar for sikkerheten, er det nettopp av sikkerhet-grunner, men også for å øke produktiviteten. Samtidig røper Kotaku at det nå ikke lenger er et mål å prøve å lansere spillet tidlig neste år. Med andre ord har dramaet rundt GTA 6 sin lansering, og potensielt lanseringsår, offisielt startet. Dette er tradisjon for Rockstar-spill som tar mange år å utvikle fra et studio som i tillegg er hemmelighetsfulle som Apple er.

Annonse


Annonse

Kjøp billige spill

Målet til Rockstar skal i det minste være å lansere neste år, men den tradisjonelle historien til slike scenarioer er at det ofte endre i lengre utsettelser. Kotaku nevner både vår og høsten 2025 som mulige lanseringstidspunkt, men utelukker fremdeles ikke at lanseringen flyttes til 2026.

Høsten 2025 eller til og med 2026 er faren nå

For ifølge Kotaku frykter sjefene hos Rockstar og 2K at de ikke rekker å lansere spillet neste år, som jo er annonsert. Nå har sjefene bedt teamene som utvikler den kanskje største spill-lanseringen i historien bedt medarbeiderne komme tilbake til kontoret for å sikre maksimal fremgang.

Allerede i februar ble det rapportert av Bloomberg at medarbeiderne måtte være på kontoret fem dager i uken fra og med april. Kvalitet og sikkerhet skal ha vært snakket opp som årsakene til at kontor-tid er viktig, mens den åpne hemmeligheten visstnok er nervøsitet med at spillet må utsettes i mange måneder. Ifølge lekkasjer skal planen ha vært å lansere spillet tidlig i 2025, men nå høres det mer sannsynlig ut at spillet utsettes til sent neste år, eller kanskje må utsettes helt til 2026.

Kotaku avslutter med at det siste de har hørt er et mål om å lansere spillet våren 2025, men at det er større sjanse for lansering høsten samme år. En utsettelse til 2026 er foreløpig kun en nød-løsning.

For de som venter på trailer to er det ingen avsløringer å melde denne gang, så vi kan like godt se på den første igjen – traileren har 182 millioner visninger etter lanseringen 5. desember 2023:

Annonse