Spill teater - "Princess Peach: Showtime"
Peach har fått smaken på å gjøre ting selv etter The Super Mario Bros. Movie. Funker det like godt i spill?

Annonse


Spill teater – “Princess Peach: Showtime”

Prinsesse Fluesopp, eller Peach som hun aller helst kalles for, har endelig fått sitt helt eget spill til Nintendo Switch. Det er omtrent 18 år siden Super Princess Peach ble gitt ut til Nintendo DS, og Nintendo har nå endelig bestemt seg for å utvide Peach sitt spillrepertoar.

Artikkelen inneholder annonselenke

Redd teatret

Handlingen i Princess Peach: Showtime utspiller seg på et teater. Peach drar for å se på en forestilling, men forestillingen blir brutalt avbrutt av hovedskurken i spillet – Madam Grape. Madam Grape okkuperer hele teatret, og trollbinder alle statistene og skuespillerne. Peach er ikke vanskelig å be, og kaster tilnærmet vekk prinsessehanskene for å redde teatret.

Peach tar på seg rollen som “swordfighter”.

Ikke noen damsel in distress

Det er klart at Nintendo i dette spillet har valgt å fremstille Peach som noe annet enn ei hjelpetrengende prinsesse. Dette så man også i The Super Mario Bros. Movie som relativt nylig gikk på kino.

Annonse


I dette spillet ser man heller ikke Mario spille noen bi-rolle. Peach har ikke dratt ut på oppdrag for å redde ham, slik Luigi for eksempel gjorde i Luigi’s Mansion. I dette spillet får man se Peach ta på seg flere forskjellige roller i et pent utvalg av (teater) forestillinger.

Mange forestillinger og roller

Spillets brett er nemlig delt opp i forskjellige forestillinger. Disse velger man i en lobby – herunder altså teatret – som Peach kan bevege seg fritt rundt i. Brettene er igjen kategorisert etter hva slags type forestilling det dreier seg om. Typen forestilling avgjør også hvilke egenskaper Peach har under forestillingene.

Løs et krimmysterium som detektiv-Peach.

En av de første forestillingene man bryner seg på, er den der Peach tar på seg en slags Zorro-drakt og tar i bruk et sverd. I disse forestillingene kan Peach angripe fiendene med sverdet og hun kan slå i stykker objekter på teaterscenen. Samtidig får Peach en innebygd egenskap som lar henne unngå nært forestående angrep. Disse brettene løses som relativt ordinære plattformspill.

I en av de andre forestillingene tar Peach på seg forkle og begynner å arbeide som konditor. Her skal man passe på steketiden til kaker, og man skal pynte kaker etter nærmere angitte instruksjoner.

En kake selv de i royale kretser ville likt.

Videre vil man i nok en annen forestilling se at Peach tar på seg detektivuniformen for å etterforske Madam Grapes udåder. I disse forestillingene må Peach lete etter forskjellige hint. Dersom man tror man har funnet løsningen, må løsningen markeres. Markerer man feil, mister Peach helse. Det vil si at man ikke kan være for løssluppen med teoriene sine.

Uten at jeg skal gå gjennom alle de forskjellige rollene Peach kan ta på seg, kan jeg si at rollegalleriet er variert. Spillet er for det meste et (2,5D) plattformspill, også i de ikke-nevnte rollene, men det finnes unntak – blant annet i konditorrollen som nevnt over – og det funker godt i dette spillet.

Enkel og solid kontroller

Uansett hvilken rolle Peach har, er kontrollen alltid den samme. Du bruker styrespaken for å styre hvor Peach skal gå, du har en knapp for å hoppe og du har en dedikert handlingsknapp som er bundet opp mot rollen til Peach.

Utover å komme deg fra start til slutt på de enkelte brettene, bør du også samle inn såkalte Sparkle Gems som er skjult rundt omkring. Dette er nødvendig for å låse opp enkelte ting i spillet, men er også nødvendig for å fullføre spillet fullstendig.

Du får også prøvd deg som cowgirl i løpet av spillet.

Variasjonen i rollene reflekteres også i teaterscenene. Når Peach er en cowgirl er teaterscenen pyntet som det ville Vesten, mens når Peach skal være en ninja, ser man at scenen heller mer mot det asiatiske. Brettene er fargerikt utformet og er krydret med detaljer.

Dessverre opplever man nå og da at det er litt for mange detaljer på skjermen, og det får den konsekvens at man opplever «frame drops».

Nå er ikke Princess Peach: Showtime et spill som er avhengig av millisekundpresisjon, så ytelsesutfordringene oppleves ikke som frustrerende, men det er likevel noe som trekker ned opplevelsen.

Musikken i spillet er helt grei, men mangler – etter min mening – melodier som fester seg på hjernen. Utover at Peach sier noen få linjer, er det heller (ikke overraskende) ingen muntlig dialog i spillet. Med tanke på at spillet skal appellere til flest mulig, også til dem som ikke forstår engelsk, synes dette helt naturlig.

Spillets handling foregår på teaterscenene. Ikke helt ulikt det man ser i Paper Mario.

Litt for enkelt for erfarne spillere

Som i de fleste andre spill fra Mario-universet, er dette spillet også krydret med bosskamper. Disse er forholdsvis enkle, men likevel varierte. Konseptet er (som alltid) å få inn tre gode treff på bossen for å ta knekken på han eller henne. Uten å røpe altfor mye, kan jeg si at Madam Grape var merkbart vanskeligere enn de øvrige bossene i spillet – kanskje ikke overraskende, da Madam Grape også er aller siste boss.

Det er imidlertid ikke bare bossene i spillet som er enkle. Jevnt over er spillet veldig lett, og man kommer seg fint gjennom de fleste brett uten å være i nærheten av å miste helse. Dette har nok også noe med hvilken målgruppe Nintendo har hatt i tankene da spillet ble utviklet å gjøre.

Spillet er merkbart enklere enn Super Mario Bros.-spillene, og Princess Peach: Showtime vil derfor passe utmerket for de aller yngste spillerne blant oss. Fans av Mario-universet vil kunne kose seg med dette spillet, men de som er på jakt etter en utfordring vil fort kunne bli skuffet. En dreven spiller vil komme seg gjennom Princess Peach: Showtime i løpet av seks timer. Yngre og uerfarne spillere vil nok bruke noe lengre tid. Det kan være greit å ta i betraktning.

For de som er usikre skal det nevnes at det i skrivende stund er mulig å laste ned en demo av spillet i Switch sin spillbutikk.

Spill teater – “Princess Peach: Showtime”
Vi konkluderer
Princess Peach: Showtime er et fint tilskudd til Mario-universet, og gjør jevnt over mye bra. Det er flott å se Peach tre inn i rollen som heltinne – og det er bra at også Peach kan legge prinsessehanskene på hylla når det smeller (Peach har ellers lenge kunnet denge fra seg i spill som Super Smash Bros.). Spillet er både fargerikt og variert, og byr på en hel del moro for unge spillere – som nok også er målgruppen for Princess Peach: Showtime. For drevne spillere vil spillet imidlertid fort oppleves som kort og for enkelt.
Leservurdering25 Vurderinger
3.6
+ Hva vi likte
Fargerike og varierte verdener
Stor variasjon i oppgaver
Stort kostymegalleri
Solid kontroller
- Hva vi ikke likte
Litt for enkelt
Litt kort
Mindre ytelsesproblemer
7.7

Annonse