iphone
Markedet må visstnok vente til september 2025 for et ektra ripebestandig iPhone-panel.

Annonse


Blir ekstra slitesterk

Apple jobber med et nytt og ekstra slitesterk panel-beskyttelse, kanskje i tett samarbeid med Corning.

Hva kan være årsaken Apple ikke rekker det med iPhone 16?

De utvikler en oppdatering av dagens “Ceramic Shield” lansert i 2020, men de rekker det visstnok ikke i år: det er først iPhone 17 som debuterer med en ny ripebestandig beskyttelse ifølge asiatiske kilder med tilgang til informasjon om produksjonsprosessene. Om Apple igjen skal samarbeide med Corning er ikke kjent, men det kan hende at mye av produktet vil komme fra Corning med mulighet for at Apple gjør egne modifikasjoner og klistrer på egen merkevare.

corning gorilla glass
Apple bruker allerede Corning-panelbeskyttelse. Nå kan det hende at de skal gjøre større forbedringer av beskyttelsen Samsung Galaxy S24 Ultra benytter. Bilde: Corning

Galaxy S24 Ultra bruker “Gorilla Glass Armor” som er betydelig tøffere enn tidligere utgaver og derfor er et sjeldent stort hopp. Som allerede nevnt kan det hende at Apple skal bruke denne teknologien, men mer sannsynelig virker det som de kanskje ønsker å modifisere den, da det ikke er noen grunn til at de ikke kan rekke det i år i og med at komponenten allerede er utstyrt på konkurrentens toppmodell.

“Apple brukte milliarder på panel-beskyttelse i Japan, deler som nå er overlevert Kinas forsyningskjede, men de rekker det ikke med iPhone 16-serien. Det ytre glasset til iPhone 17-serien vil bli laget til et superhardt anti-reflekterende lag. Det kan sies at iPhone 17-serien vil være mer ripebestandig enn de fleste forventer,” rapporterer den asiatiske kilden.

Annonse