cybertruck
Tesla forbeholder seg retten til å saksøke kunder som selger sin Cybertruck det første året de eier en.

Annonse


Dette skjedde da de gjorde det Tesla forbød

Flere av dere som følger med på Tesla, og spesielt Cybertruck-nyheter, vet at amerikanske kunder som selger sin det første året risikerer å bli saksøkt av selskapet.

Nå har det skjedd en av de aller første

“For Tesla kan komme til å saksøke kunder som selger bilen det første året de eier en, om de da ikke får lov av Tesla til å gjøre nettopp det. I avtalen heter det blant annet at Tesla “kan søke påbud for å forhindre overføring av eiendomsretten til kjøretøyet,” og “kreve likvidasjonserstatning fra deg på et beløp på 50 000 dollar eller verdien mottatt som vederlag for salget eller overføringen, avhengig av hva som er større,” meldte vi i november i fjor.

Og nå har en av de aller første reaksjonene fra selskapet kommet, og heldigvis for kunden er det ikke snakk om et søksmål på drøye 500 000 kroner, men kanselleringer:

“Jeg har ikke engang solgt den enda, men listet den nettopp. Tap og forebygging-teamet flagget meg, og butikkleder tok kontakt for å fortelle meg at de kansellerte de andre bestillingene mine,” forklarer Cybertruck-eier “malinecentral” fra Arizona. Avsløringen ble publisert på forumet til “Cybertruck’s Owners Club.”

Electrek påpeker at det er “begrensninger når det gjelder å håndheve dette. Tross alt skal du kunne gjøre hva du vil med et produkt du eier, inkludert å selge det videre med fortjeneste, men Tesla kan også bestemme seg for å ikke gjøre forretninger med deg lenger,” forklarer de, og det gir mer mening enn å bli saksøkt. Elbil-bloggen påpeker dog at det trolig ikke var så smart av Tesla å godta reservasjoner for kun 100 dollar.

Foruten å miste reservasjonene fikk kunden tilbake 100 dollar i depositum per bestilling, men at de ikke vil være like snille i fremtiden:

Bilde: malinecentral

Annonse