cybertruck
Den nyeste utgaven av Cybertruck ser langt bedre ut enn prototypene vi har sett de siste årene. Bilde: @TheMehlMan/X

Annonse


Tesla-kunder kan saksøkes om de selger sin Cybertruck

De aller første kundene får sin Cybertruck allerede 30. november, men om de har planer om å bruke hypen for å tjene penger på videresalg, bør de tenke seg om en gang til.

Spesielt salgs-forbud

For Tesla kan komme til å saksøke kunder som selger bilen det første året de eier en, om de da ikke får lov av Tesla til å gjøre nettopp det. I avtalen heter det blant annet at Tesla “kan søke påbud for å forhindre overføring av eiendomsretten til kjøretøyet,” og “kreve likvidasjonserstatning fra deg på et beløp på 50 000 dollar eller verdien mottatt som vederlag for salget eller overføringen, avhengig av hva som er større.”

Selskapet stopper ikke med det heller: de som gjør dette kan bli bannlyst fra å handle biler fra Tesla i fremtiden.

Dette kan være årsaken

Hva skjer så om selskapet gir sin velsignelse for salg innen det har gått ett år fra kjøpsdato? For det første må det ligge en skriftlig godkjennelse på bordet, for det andre ønsker de å handle bilen til en lavere pris ved blant annet å fjerne 2,78 kroner fra verdien for hver 1,6 km som er kjørt – i tillegg fjerner de verdi for slitasje og eventuell nødvendige reperasjoner.

Dette kommer neppe til å være et stort problem av to grunner: det er ikke mange biler som produseres i år, og de aller første kundene er allerede store Tesla-fans som neppe er interesserte i å selge uansett. En av årsakene til at Tesla tar dette skrittet kan være at de ønsker kontinuerlig kommunikasjon med sine største fans for å avdekke feil og mangler det første året, i stedet for at bilen selges til en person de ikke kjenner og som i stedet “plaprer” til media om potensielle problemer.

Annonse


Annonse


Annonse