apple app store
Apple senker kravene for markedsføring og gjør det mulig å laste ned apper direkte fra nettsider i EU.

Annonse


Nå kan vi misunne det enda mer

“Vi gir mer fleksibilitet for utviklere som distribuerer apper i EU, inkludert introduksjon av en ny måte å distribuere apper direkte fra en utvikleres nettsted,” melder selskapet i en fersk melding på utviklernettsiden.

Hvordan web-nedlasting vil fungere i praksis er vi usikre på

Forbedringen, som jo ikke kommer til Norge fordi vi ikke er et fullverdig EU-medlemsland, inkluderer følgende:

  • Alternative appmarkedsplasser. Markedsplasser kan velge å tilby en katalog med apper utelukkende fra utvikleren av markedsplassen.
  • Linker ut til kjøp. Når du ber brukere om å fullføre en transaksjon for digitale varer eller tjenester på en ekstern nettside, kan utviklere velge hvordan de skal utforme kampanjer, rabatter og andre avtaler. De Apple-leverte designmalene, som er optimalisert for viktige kjøps- og markedsføringstilfeller, er nå valgfrie.

Det er ikke hvem som helst som kan distribuere apper direkte fra nettsider. Utviklere som ønsker det må ha vært medlemmer i Apples utviklerprogram i to sammenhengende år og må ha en app som er installert en millioner ganger for første gang i EU-området året før. De må også forplikte seg til en rekke krav, deriblant publisering av retningslinjer for datainnsamling.

Annonse