macbook pro m3
Apple har formelt startet utviklingen av MacBook Pro M4-brikke som vil få en vesentlig kjappere NPU-brikke. Bilde: ITavisen

Annonse


Apple har startet utviklingen

Mark Gurman fortsetter sine Apple-lekkasjer etter at han nylig avslørte mange pikante interessante detaljer om “Apple Car,” inkludert et design som minnet om VW ID.Buzz.

Del-OS dedikert til sikkerhet

I en spørsmål og svar-time hos Bloomberg, avslører han enda mer, og vi tror enda mer informasjon blir lekket fremover. Han avslører at bilen ville ha blitt utstyrt med det som ville ha vært kraften til fire M2 Ultra-brikker, og at bilen kjørte et “safetyOS”-system som en del av en større OS-plattform.

Tim Cook dukket for øvrig nylig opp i en reklamevideo for Porsche sin nye Taycan (Vision Pro var også med,) og Gurman avslører at en rekke Apple-sjefer kjører produsentens el-biler. Gurman påpeker at produsenten er viktig for Apple CarPlay, så på den måten gir det også mening.

MacBook Pro M4 lanseres kanskje i november

Det er også to andre ting å nevne av Apple-relaterte avsløringer: Gurman sier at selskapet for alvor har startet utviklingen av en ny MacBook Pro med M4-brikke. Noe annet som lover godt for alle som lurer på hva som kommer i iOS 18, er at Apple har levert OS-et i en tidlig test-versjon kalt “VendorUI.” Dette er en versjon laget for kvalitetskontrolltesting i fabrikker, og vil avsløre både funksjoner og grensesnitt-forbedringer ettersom flere personer får tak i koden.

Før “VendorUI” utvikler Apple først:

  1. LLDiags uten grensesnitt – laget for lavnivådiagnostikk
  2. NonUI er for maskinvareingeniører og kalibreringsmaskiner og mangler grensesnittet forbrukere er vant med

Den siste versjonen som kommer før beta-versjoner hetter “InternalUI” og er ment for utviklere hos Apple som kan teste nye brukergrensesnitt og funksjoner som kanskje ikke ender opp hos kundene. Til slutt mener Gurman, som alle andre, at Apples mål er AR-briller, men at han ikke kjenner til detaljer rundt utviklingen. Han tror at et slikt produkt når markedet tidligst i 2027, og at selskapet ikke er nervøse for Meta sin satsing i samme segment.

Annonse