google pixel 8a
Det ventes Pixel 8a får Tensor G3 som de dyrere modellene, kurvet skjerm og runde hjørner. Bilder: Smartprix

Annonse


Google klarer ikke holde tyst

Pixel 8a er på vei! For en overraskelse!

Oppdatert design, Tensor G3

Nei da, det er det jo ikke: fra før av har selv esken til produktet lekket, men nå er det semi-offisielt nok en gang fordi Google har nevnt mobilen i en “bug tracker.” Det er likevel minst en overraskelse, blant annet at prisen økes fra 499 dollar til 618 dollar. Enheten vil også kunne leveres med 256GB lagringsplass (7a leveres kun med 128GB) og fire farger. 7a ble for øvrig lansert mai i fjor, så forvent mai-lanseringen i år også.

Dimensjonene skal være 152,1 x 72,6 x 8,9mm mot Pixel 7a sine 152,4 x 72,9 x 9.0mm.
Mobilen får 2.5D kurve-skjerm.

“Blir dyrere”

Men kundene ser ut til å få noe tilbake for pengene, for den får visstnok Tensor G3-brikken (men klokket ned) som Pixel 8 og Pixel 8 Pro og 8GB RAM. Men, som vi tidligere har rapportert: det er ikke nok for Googles Gemini Nano AI som er forbeholdt Pixel 8 Pro og andre premium-håndsett. Det er en kjip utvikling i AI-segmentet og Androids, uten at vi kan bekrefte at Apple vil gjøre det noe bedre og tilby LLM-er på eldre iPhones.

Som forgjengern får den 6,1″ skjerm, noe mindre enn Pixel 8. Som påpekt av The Verge ga Google Pixel 7a bedre kameraer enn Pixel 7 – om de gjør noe lignende med den nye modellen vet vi ikke. Det hadde jo vært litt morsomt om den får Gemini Nano.

Pixel 8a lekket i september i fjor:

Annonse