pixel 8 og pixel 8 pro
Google kommer ikke til å tilby Gemini Nano på Pixel 8 selv om den er ny og har 8GB RAM. Bilde: ITavisen

Annonse


Dette vil skuffe dem

Gemini Nano, lav-energi LLM-en laget for mobiler, kommer ikke til Pixel 8.

Pixel 8 får ikke Gemini

“Grunnet visse maskinvare-begrensninger kommer ikke Nano til Pixel 8,” avslørte en av Googles utvikler under en Q&A under The Android Show. Vi hadde regnet med at 8GB RAM var nok, men det er det altså ikke: Pro-modellen (les testen vår) av den nåværende Pixel-generasjonen har 12GB RAM, så da ser det ut til å være RAM-minimum?

Vi er ikke helt sikre da det høres i overkant ut, kanskje er det andre ting som spiller inn også. Det er sikkert mulig å kjøre Nano på Pixel 8, men kanskje det er for ytelses-intensivt og at batterilevetiden derfor påvirkes i for stor grad. På innsiden er det kun RAM-mengde og mAh som skiller de to modellene. Det er kjipt for Pixel 8-eiere, men i det minste lover Google å bringe Nano til flere premium-flaggskip.

Vi har tidligere meldt om Apples potensielle gjennombrudd innen LLM-forskning som vil kunne gjøre det mulig å kjøre avanserte språkmodeller selv på eldre modeller. Vi er foreløpige usikre på hvordan dette vil fungere i praksis, og vi vet jo ingenting om Siris LLM-muligheter enda. Svarene får vi ikke før i juni.

Annonse