iphone android
Apple blir tvunget til å gjøre det enklere å bytte til Android neste år, og EU-kunder vil også kunne slette Safari og definere sin egen standard nettleser.

Annonse


Apple tvinges til å gjøre det lettere å droppe iPhone

EU sin omfattende “Digital Markets Act”-lovverk som omfatter de største selskapene startet opp i går.

Enda flere EU-krav

Det er ikke mange dagene siden (tirsdag 5. mars) Apple lanserte iOS 17.4 som bringer med seg flere fordeler for EU-medlemsland. Det er fra før av kjent at Norge ikke får dra nytte av fordelene, som alternative app-butikker og ditto for alternative nettlesermotorer enn Apple WebKit, men Apple har mer på lur – eller sagt på en annen måte: blir tvunger til det. Nå er det nemlig avslørt at selskapet dessuten blir tvunget til å gjøre det enklere å bytte fra iPhone til andre OS, som Android.

EU beskriver det som at produsentene må gjøre det “mer brukervennlig” å skifte. Funksjonen blir tilgjengelig for brukere høsten neste år. Det tar tid fordi Samsung, Google og andre Android-konkurrenter også må optimalisere sine verktøy, altså for å bytte fra iPhone til deres produkter, for å levere en bedre brukeropplevelse.

En annen forbedring (alt etter som man ser det,) er at iPhone-brukere i EU-medlemsland vil kunne slette Safari fra og med på tampen av året, og erstatte Apples nettleser helt med en annen standard nettleser-app. I kombinasjon med dette utvikler selskapet også et verktøy for å eksportere og importere til og fra andre nettlesere.

Annonse