yuzu windows
Det er mange som avslører hvordan man installerer og setter opp Yuzu på Windows, men å dele krypteringsnøklene er strengt forbudt.

Annonse


Nå er de ferdige: “Vi har alltid vært imot piratkopiering”

Tropic Haze er utviklerne bak Yuzu, en Nintendo Switch-emulator.

Yuzu ble lansert i 2018 og har senere begynt å ta av

Det er ikke mange dagene siden vi skrev om Nintendo sitt søksmål mot emulator-selskapet, mer nøyaktig var det 28. februar: “Og det er populært, så populært at Nintendo saksøker personen eller personene bak programvaren. Hvor populært? “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” er lastet ned 1 million ganger. Vi er forsiktige med å si piratkopiert, for om man eier en gyldig kopi til Nintendo, er vi usikre på om det anses som piratkopiering i alle land på kloden.”

Nå har Tropic Haze kommet til enighet (PDF) med Nintendo om å betale dem drøye 25 millioner kroner inkludert en rekke innrømmelser ovenfor Mario-selskapet. For i tillegg til boten, som er småpenger i Nintendos verden, så må selskapet stoppe å “engasjere seg i aktiviteter knyttet til tilbud, markedsføring, distribusjon eller handel med Yuzu-emulatoren eller lignende programvare som omgår Nintendos tekniske beskyttelsestiltak.”

Tropic Haze må også slette alle enheter som kan lure seg rundt Nintendos systemer, krypteringsnøkler og modifisert Nintendo-maskinvare. Selv nettsiden måtte fjernes, og det inkluderer backup-domener eller lignende domener og eventuelle oppfølger-domener er det bare å glemme. Selv om selskapet er ferdige, inkludert nettsiden og utvikling av programvaren, er “katta ute av sekken” som det heter. Slik vi skjønner det er det ikke mulig å stenge bruken av krypteringsnøkler som allerede er på avveie, og programvaren fungerer fremdeles i siste versjon.

Annonse


Som Engadget oppsummerer: “Til tross for forliket ser det ut til at det er lite sannsynlig at Yuzu med åpen kildekode vil forsvinne helt. Emulatoren er fortsatt tilgjengelig på GitHub, hvor hele kodebasen finnes.”

YouTube deler stadig tips om hvordan man kan kjøre Zelda og andre storspill med Yuzu, men krypteringsnøklene er ikke like lette å finne.

Tropic Haze serverer nå følgende melding til sine fans på yuzu-emu.org:

“Hei yuz-ere og Citra-fans:

Vi skriver i dag for å informere deg om at yuzu og yuzus støtte til Citra blir avviklet, med øyeblikkelig virkning.

yuzu og teamet deres har alltid vært imot piratkopiering. Vi startet prosjektene i god tro, av lidenskap for Nintendo og dets konsoller og spill, og hadde ikke til hensikt å forårsake skade, men vi ser nå at fordi prosjektene våre kan omgå Nintendos teknologiske beskyttelsestiltak og tillate brukere å spille spill utenfor autorisert maskinvare, at det har ført til omfattende piratkopiering. Spesielt har vi blitt dypt skuffet når brukere har brukt programvaren vår til å lekke spillinnhold før utgivelsen og ødelegge opplevelsen for legitime kunder og fans.

Vi har derfor kommet til avgjørelsen at vi ikke kan fortsette å la dette skje. Piratkopiering var aldri vår intensjon, og vi mener at piratkopiering av videospill og på videospillkonsoller bør avsluttes. Med virkning i dag vil vi trekke kodelagrene våre, avslutte våre Patreon-kontoer og Discord-servere, og snart stenge nettsidene våre. Vi håper handlingene våre vil være et lite skritt mot å få slutt på piratkopiering av alle skaperes verk.

Takk for mange år med støtte og for forståelsen av avgjørelsen vår.”

Annonse