spotify iphone
Spotify ønsker fremdeles ikke å spille ball med Apple, og det er iPhone-brukerne som ender opp med å ta "regningen" med en mindre praktisk løsning.

Annonse


Spotify vil ikke være med likevel

Spotify har tidligere snakket om en oppgradert app til iPhone med mulighet til å handle i appen. Nå skjer det likevel ikke.

Får lov til å lenke til andre betalingsmåter

Nå dropper Spotify forbedringen, merkelig nok, for de vant frem i sin klage fremlagt for EU i 2019: Apple ble denne uken dømt til å betale over 1,8 milliarder euro i bot grunnet måten iOS håndterer konkurrerende musikk-strømme-tjenester. Selskapet har anket. Ikke bare det, men DMA-loven tvinger Apple til å endre hvordan store deler av OS-ene fungerer i de 27 EU-medlemslandene.

Nå vil altså ikke Spotify gjøre det mulig å betale i appen på iPhone, men i stedet informere om abonnentene i appen med lenker til å “lære mer,” altså å betale utenfor Apples økosystem og på den måten unngå avgiftene:

“Apple tar 30 prosent av inntektene generert av app-abonnementer gjennom App Store det første året. Avgiften faller til 15 prosent for abonnementer som opprettholdes etter et år. Apple endret dette delvis for å tilfredsstille bedrifter som Spotify,” opplyser 9To5Mac i en artikkel med en tone som er irriterte på Spotifys beslutning, for tittelen er “Spotify endrer standpunkt, og vil ikke tilby kjøp i appen på iPhone-appen i EU.”

Annonse


Hva skal til for å blidgjøre Spotify?

“Hvis Spotifys mål er å ikke betale noen provisjoner til Apple som plattformleverandør og Apples mål er å bevare sin større App Store-virksomhet, ser det ut til at ingen faktisk løsning mellom de to er i sikte,” konkluderer Apple-bloggen, og det er det vanskelig å være uenig i. Selv om det ikke er en voldsom jobb for kundene å handle utenfor appen, er det et faktum at det er enklere med støtte.

Hvem holder du med? På den ene side er det lett å skjønne Spotify ikke vil betale opptil 30 prosent, men på den annen side må Apple betale for å holde App Store ved like og plattformen er en effektiv måte å nå kunder på.

Slik skal Spotify informere brukerne om tjenestene sine, men støtte for å handle i-appen blir ikke aktuelt selv om Apple har endret pris-modellen.

Annonse