macbook pro m3
Ogås MacBook Pro M3, lansert sent i fjor, får støtte for 2 x ekstern-skjermer. Bilde: ITavisen

Annonse


Det skulle bare mangle MacBook Pro får det samme

I dag annonserte Apple nye MacBook Air 13 og 15 med M3-brikke.

Får støtte i oppdatering, men med samme begrensning

Maskinene er tynnere og har derfor ikke like lang batterilevetid som MacBook Pro M3 med opptil 22 timer: Air M3 stopper på opptil 18 timer. Av fordeler finner vi litt lavere pris, anondisert anodiseringsforseglet fargevalg med midnatt-fargen uansett modell, WiFi 6e (som MacBook Pro M3) og støtte for to eksterne skjermer samtidig med maskinen lukket.

Det er faktisk et must at man må lukke skjermen for at dette skal fungere, i tillegg til at det i visse tilfeller er en fordel (så den ikke er i veien). Kobler man til en skjerm kan den vise maks 6K @ 60Hz – med to tilkoblet kan begge ha 5K-oppløsning @ 60Hz.

Annonse.

Nå som Air M3, som leveres de første kundene fredag, har støtte, skulle det bare mangle at MacBook Pro M3 også får samme støtte. Apple har nå bekreftet nettopp dette ovenfor 9To5Mac, men med den samme begrensningen om at skjermen lukket. Det er ukjent hvilken oppdatering som bringer med seg forbedringen, men det kan jo hende det allerede er bakt inn i macOS 14.4 som i går kveld norsk tid ble lansert i “Release Candidate-“utgave, ditto for samtlige alle de andre OS-ene bortsett fra iOS 14.4 som allerede er lansert i RC-utgave.

Annonse