macbook air m3
MacBook Air M3 er 500 kroner billigere, mer effektiv på AI og midnatt-fargen er anodiseringsforseglet som de dyreste MacBook Pro M3-modellene.

Annonse


Tre ting du må vite om MacBook Air M3

Apple debuterte endelig MacBook Air 13 og 15 tommer med M3-brikke i dag.

500 kroner billigere

Som vanlig leveres de rimeligste modellene med 8GB. Det overrasker ingen all den tid det samme er et faktum med MacBook Pro-serien, inkludert den nyeste fra vinteren i fjor. Om Apple endrer dette ved neste korstegn, blir bare spekulasjoner, men det er jo litt spesielt både Air og Pro starter med 8GB RAM. Jo, også har Apple fjernet MacBook Air M1, noe som ikke er overraskende. MacBook Air M3 har ikke like lang batterilevetid som Pro M3: det er fremdeles opptil 18 timer vs. 22 timer.

Desto mer oppsiktsvekkende er det at de nye Air-modellene er litt billigere: der en Air 13″ M2 16GB RAM-modell med 1TB lagringsplass kostet 24 990 kroner da vi testet den sommeren 2022, koster M3-varianten med samme RAM-mengde og lagringsplass 24 490 kroner – de er altså 500 kroner billigere.

En ting de heldigvis tar fra MacBook Pro M3, er at midnatt-fargen (som er tilgjengelig for samtlige modeller,) er anodiseringsforseglet som Pro-serien med M3 fikk i oktober:

Annonse


Nye MacBook Air har et solid aluminiumskabinett som er bygd for å vare. Den fås i fire praktfulle farger: midnatt (med en banebrytende, eloksidert overflate som etterlater seg færre fingeravtrykk), stjerneskinn, stellargrå og sølv.

Apple

Fokuserer på AI med nye MacBook Air M3

PR-messig fokuserer Apple på AI, noe vi tror er første gang for en MacBook Air, og kanskje første gang i så stor grad for et nytt Apple-produkt noensinne. Selskapet mener at MacBook Air er “den beste forbruker-bærbare for AI.” Dette kommer i forkant av at alle forventer selskapet skal annonsere nye operativystemer med innebygde AI-funksjoner, bare ikke forvent en revolusjon.

I stedet er det ventet at selskapet kopierer funksjoner som allerede er å finne i konkurrerende produkter, men klarer selskapet å implementere det på en enda mer praktisk måte for brukeren, betyr det ikke at det ikke kan styrke produktporteføljen.

Dette sier Apple om M3-brikken og AI:

“Med overgangen til Apple-chiper egner alle Macer seg godt til KI-arbeid. M3-chipen har fått en raskere og mer effektiv 16-kjerners Neural Engine og akseleratorer i prosessoren og grafikkprosessoren, som gir maskinlæring på enheten en skikkelig boost. Det gjør MacBook Air til den desidert beste forbrukerlaptopen for KI-arbeid. Den utrolige KI-ytelsen i macOS driver intelligente funksjoner som forbedrer produktivitets- og kreativitetsverktøy. Brukerne kan dra nytte av avanserte kamerafunksjoner, tale-til-tekst i sanntid, oversetting, tekstforslag, visuell forståelse, tilgjengelighetsfunksjoner og mye mer.

Det enorme økosystemet av apper med avanserte KI-funksjoner kan hjelpe brukerne med alt fra å sjekke hjemmeleksene med AI Math Assistance i Goodnotes 6 til å fjerne bakgrunnsstøy fra en video i CapCut ved hjelp av funksjonen for automatisk forbedring av bilder i Pixelmator Pro. Når dette kombineres med fellesminne­arkitekturen i Apple-chipen, kan MacBook Air også kjøre optimaliserte KI-modeller med høy ytelse lokalt på enheten, blant annet store språkmodeller (LLM) og sprednings­modeller for bildegenerering. I tillegg til høy ytelse lokalt på enheten har MacBook Air støtte for skybaserte løsninger med kraftige, KI-baserte produktivitets- og kreativitetsverktøy, blant annet Microsoft Copilot for Microsoft 365, Canva og Adobe Firefly.”

Annonse