homepods
Vi stoler ikke helt på Siri, men Apple gjør og har fjernet muligheten til manuelt å velge musikk-tjeneste i hjem-appen og HomePod.

Annonse


Apple fjerner muligheten

Med HomePod Software 17.4 fjerner Apple en mulighet mange nok har satt pris på, og gjør det i stedet slik at man må sette sin lit til Siri.

Valget luket bort fra appen

Apple lanserte en haug RC-testversjoner av samtlige sine OS i går kveld norsk tid, foruten iOS 17.4 RC som ble lansert i forkant. Uansett, så er det avslørt en ikke helt optimal endring med HomePod Software 17.4. Selskapet fjerner nemlig det manuelle valget brukerne har hatt til å velge standard musikk-strømme-tjeneste, noe som vil neppe gjøre EU mer happy etter at de i går ga selskapet en bot på over 1,8 milliarder euro.

“Med HomePod Software 17.4 skal Siri kunne lære hvilken musikkstrømmetjeneste du vanligvis foretrekker. Standardtjenestemenyen (som tidligere tillot brukere å manuelt velge musikkappen sin i årevis) har også blitt fjernet fra Home-appen,” avslører “mahmoudzitani” på Threads.

Siri gjør det for deg, er planen

“Denne oppdateringen gjør det mulig for Siri å lære din foretrukne medietjeneste, slik at du ikke lenger trenger å inkludere navnet på medieappen i forespørselen din. Denne oppdateringen inkluderer også ytelses- og stabilitetsforbedringer,” forklarer Apple i forbindelse med oppdateringen.

Som korrekt påpekt av 9To5Mac fungerer det omtrent på samme måte på iPhone og iPad, og det har vært slik siden iOS 14.5 og iPadOS 14.5, altså at Siri spør første gang hvilken app men ønsker å bruke, så husker tjenesten det en spesifikk tidsperiode.

Apple opplyser også om endringen i hjem-appen.

Annonse