respawn jedi
Et Star Wars FPS-spill fra Respawn er kansellert som følge av EA sine andre kutt de siste 12 månedene.

Annonse


Kutter 5 prosent – “Star Wars”-spill kansellert

Det er anslått at 9000 jobber i spill-industrien gikk tapt i 2023. I 2024 fortsetter kuttene.

Opp til 670 må gå

Nå er ikke dette kuttet hos EA like massivt som det hos SIE annonsert denne uken der rundt 900 mister jobben, men det er nå kjent at rundt 5 prosent av alle medarbeidere hos EA må gå: det er rundt 650 til 670 personer. Selskapet sparket rundt 800 i mars i fjor.

“Selv om ikke alle teamene påvirkes, er dette den vanskeligste delen av disse endringene, og vi har grundig vurdert alle alternativer for å prøve å begrense innvirkningen på teamene våre. Vårt primære mål er å gi teammedlemmer muligheter til å finne nye roller og veier til overgang til andre prosjekter. Der det ikke er mulig, vil vi støtte og samarbeide med hver enkelt kollega med den største oppmerksomhet, omsorg og respekt,” skriver EA-sjef Andrew Wilson på selskapets nettside.

Blant annet påvirkes Respawn, noe som igjen innebærer at et Star Wars-FPS kanselleres. Heldigvis har vi fremdeles Star Wars Outlaws fra Massive og Ubisoft å se frem til. EA uttaler at selskapets studioer nå har det største Battlefield-teamet noen sinne. I går ble det avslørt at det nye spillet i serien lanseres i oktober neste år samtidig med et gratis Battle Royale-spill.

Dette melder Laura Miele, “President of EA Entertainment and Technology”, i et separat innlegg relatert til Respawn og Star Wars:

“Når vi har undersøkt Respawns portefølje de siste månedene, kommer det klart frem at spillene våre spillere er mest begeistret for, er Jedi og Respawns rike merkevare-bibliotek. Med dette i mente, har vi bestemt oss for å vike bort fra utviklingen av et Star Wars FPS action-spill for å fokusere på nye prosjekter basert på egne merkevarer, samtidig som vi støtter eksisterende spill. Det er alltid vanskelig å forlate et prosjekt, og denne avgjørelsen er ikke en refleksjon av lagets talent, utholdenhet eller lidenskap de har for spillet. Å gi fansen de neste delene av de ikoniske franchisene de ønsker, er definisjonen på stor filmhistoriefortelling og det rette stedet å fokusere.”

Annonse