apple vision pro
Apple saksøker for å sikre seg merkevare-navn relatert til utvikling for Vision Pro. Bilde: Apple

Annonse


Apple: “Vi er nyskapende, men kan ikke endre virkeligheten”

Nå er det Apple sin tur til å saksøke.

Mener patent-organet tar feil

Stor-selskap som Apple er ofte mål for seriøse og mindre seriøse aktører som ønsker seg pengene til en av verdens mest verdifulle selskap, i tillegg til utfordringene selskapet møter med EU. Men denne gang er det Apple som er på offensiven, og det mot “U.S. Patent and Trademark Office,” men også et privat selskapet innblandet. Mer om det senere i artikkelen.

Av alle ting som ikke er et selskap (kun indirekte) som Apple mener har gjort noe galt, men USPTO. Apple mener at de ikke følger retningslinjene relatert til patent-organets arbeid. Årsaken er at selskapet ikke får lov å patentere utviklingsverktøyene for AR, “Reality Composer” og “Reality Converter.”

Dette er selskapet som er innblandet

I klagen heter det at navnene «er oppdiktede begreper laget av Apple som ikke beskriver de underliggende programvareutviklingsverktøyene som Apple bruker disse varemerkene for. Forbrukere må bruke fantasi for å forstå hvordan de useriøse frasene «reality-komponist» og «reality converter» – som høres ut som science fiction-umuligheter – forholder seg til Apples produkter. De er antydende, akkurat som Burger King er en hurtigmatkjede, og ikke en ekte monark.”

Annonse


Apples klage kommer etter at det tyriske selskapet ZeroDensity (som produserer visuelle effekter, og som eier “Reality”-merkevarer) en rekke ganger utfordret Apples muligheter til å skaffe seg patenter på merkevarene. “Så nyskapende som Apple tross alt er, kan vi ikke “komponere” eller “konvertere” virkeligheten,” konkluderer Apple i klagen.

ZeroDensity har allerede varslet de kommer til å “forsvare våre Reality-merkevarer.” Vi følger utviklingen i saken.

Annonse