windows update
I den større Windows 11 24H2-oppdateringen som ferdigstilles i sommer, vil man kanskje slippe omstart hver gang Microsoft ruller ut en sikkerhetsoppdatering. Bilde: ITavisen

Annonse


Er du også lei omstarter?

Det har lenge vært snakk om å kutte nødvendigheten i å ta omstart for mindre, men viktige, oppdateringer.

Låner Server og Xbox-teknologi

Vi har ikke muligheten på mobiler, og Windows har alltid hatt problemet – det er vel i utgangspunktet bare Linux som er modulært nok til i å flere tilfeller slipper unna. Men nå kan det se ut som Microsoft har kommet lenger. Det er, igjen, Windows Central som avslører den store forbedringen som innebærer at man ikke vil måtte ta omstart hver gang Microsoft lanserer de månedelige sikkerhetsoppdateringene.

Internt omtaler selskapet teknologien som “hot patching,” en teknikk de allerede bruker i Windows Server og Xbox. Forbedringen ble oppdaget av Windows-avisen i dev-testversjon 26058 og funksjonen som må aktiveres er “Virtualization Based Security.”

Håpet er at dette bakes inn i 24H2

Microsoft beskriver at teknologien kan “oppdatere koden i minnet for kjørende prosesser uten å måtte starte prosessen på nytt.” Som Windows Central påpeker betyr ikke dette at man aldri må ta omstart: man vil måtte ta omstart etter installasjon av grunnleggende plattform-oppdateringer som sikkerhetsoppdateringer som dette bygger på, men man vil slippe sikkerhetsoppdateringer som ikke må utføre omfattende kode-endringer:

“Dette betyr at i en ideell verden vil bare fire månedlige sikkerhetsoppdateringer kreve omstarter i året, de er i januar, april, juli og oktober,” skriver Windows Central. Ifølge kilder som har snakket med dem, håper Microsoft å ha funksjonen klar med Windows 11 24H2 som lanseres senere i sommer – støtte for ARM-enheter kommer neste år om alt går etter planen.

Annonse