asus rog ally
Mye peker i retning av at Xbox-spill kommer til Playstation og at Microsoft skal lansere en håndholdt Xbox-konsoll i år. Avbildet: Asus ROG Ally.

Annonse


Vi tror vi vet hva den store Xbox-hemmeligheten er

Ryktene svirrer rundt Microsofts viktige pressekonferanse førstkommende torsdag klokka 21:00: selskapet skal snakke om større endringer.

Vi tror vi skimter konturene av Microsofts Xbox-planer

Først og fremst peker alt i retning mot at selskapet ønsker å tilby Xbox-spill på Playstation. Det er et stort grep, og var før lekkasjen sprakk nærmest utenkelig. Jo, Sony tilbyr noen av sine spill senere på Windows, men å tro at Playstation-spill kommer til Xbox, det er utenkelig. Hvorfor? Fordi Sony Interactive Entertainment som styrer Playstation ikke har sin egen Windows og tilbyr kun Playstation-spill på egne konsoller, skyen og Playstation Portal.

Vi tror Microsoft kommer til å snakke om et enda større fokus på sky-spilling, og vi er enige i The Verge at det også gir mening for dem å “sukre pillen” om Starfield kommer til Playstation, ved å gi en sniktitt for den nye maskinvaren som allerede har lekket. Men det er en ting til som gir veldig mye mening. Sony har Portal, en enhet som er veldig begrenset da den kun strømmer spill fra en Playstation. Samtidig har konsoller som Steam Deck og konkurrenter med Windows tatt av i markedet takket være kjappe og ytelses-effektive brikkesett.

Alle piler peker i denne retningen

Så hva med en Xbox-håndholdt spillkonsoll som kjører Windows og har kraftig maskinvare, og kanskje en variant ment for Xbox Cloud Gaming-strømming med en ytelses-svak brikke? Dette er ikke bare spekulasjoner, for Xbox-sjef Phil Spencer har allerede likt et X-innlegg fra Windows Central Gaming tidligere denne måneden som beskrev en Xbox-håndholdt som “uunngåelig.”

Annonse


Vi kan ikke konstatere at dette 100 prosent garanterer at Microsoft avslører en slik konsoll på torsdag, men det høres meget sannsynlig ut at de ønsker å lansere en snart. Dessuten er plagen med Windows-håndholdte et svakt grensesnitt – her har Microsoft en gyllen mulighet til å redde dagen og selge sin egen maskinvare. Det er allerede kjent at Microsoft “hobby-utvikler” et Windows-grensesnitt som er langt mer behaglig for disse konsollene.

“Xbox Portable” med “Windows 11 ARM” og Snapdragon X Elite?

Timingen gir dessuten mening: markedet for håndholdte spill-konsoller er ungt, men vokser, og Microsoft har hatt noen år på å vurdere hva de skal fokusere på med en slik enhet. Det er også godt mulig at en slik konsoll, eller konsoller, vil drives av “Windows 11 ARM” og kjappe Qualcomm Snapdragon X Elite for maksimal ytelse/batterilevetid. Windows 11 med “Germanium”-plattformen er jo avslørt og OS-et som skal drive den nye generasjonen Windows ARM-maskiner som lanseres etter sommerferien.

Windows Central har tidligere lekket at OS-et er klare for utviklere i juni. En slik tidsplan vil i så fall perfekt matche en avduking av en håndholdt Xbox-konsoll med Windows 11 ARM og Snapdragon X Elite i februar, samtidig en lansering i september samtidig med oppdaterte Series-konsoller og Windows 11 24H2 som får Microsofts tilsvar til Nvidia DLSS og AMD FSR.

Kanskje tar vi feil rundt dette, men brikkene ser for oss ut til å passe for godt sammen. Svarene får vi torsdag 21:00.

Annonse