windows 11 24h2 ai
Microsoft jobber med utviklingen av den nye store Windows 11-oppdateringen 24H2, som blant annet inkluderer AI for spill for bedre ytelse.

Annonse


Windows 11 AI skal gjøre spill kjappere

I Windows 11 testversjon 26052 er det oppdaget en AI-funksjon for spill.

Microsoft med AI for bedre spill-ytelse

“Automatic super resolution” er funksjonen som er å finne i de ferskeste Windows 11-testversjonene. “Bruk AI for å få støttede spill til å spille jevnere med forbedrede detaljer.” Det følger med en lenke til DirectX-bloggen, men uten noe mer dokumentasjon om funksjonen.

Det er spennende at funksjonen er å finne i 24H2. Det er jo nettopp denne versjonen som ser ut til å “erstatte” Windows 12 lanseringen senere i år, og som tilsynelatende blir proppfull med AI-funksjonalitet. Det er også mulig at video-innhold kan dra nytte av dette. Det vi vet er at funksjonen også kan aktiveres for spill som ikke kjører i fullskjerm.

24H2 er ferdig i sommer

Dette høres ut som noe lignende til Nvidia DLSS, AMD FSR og Intel XeSS. Spørsmålet er om det kan kjøres samtidig med disse teknologiene og ytterligere forbedre ytelsen, eller om en av dem må skrus av. Det er det uansett for tidlig å si noe om: funksjonen fungerer ikke enda, altså den leverer ikke høyere FPS, og Microsoft har ikke snakket om den.

Nye Windows, som også får WiFi 7-støtte, foventes å leveres OEM-produsenter i juni og en allmenn lansering i september.

Annonse